Rootsi peaminister oli pommist kõigest 300m kaugusel

Rootsi peaminister Stefan Löfven oli eile õhtul terrorirünnaku sündmuskohal küünalt süüdates pommist kõigest 300-400 meetri kaugusel. Siis veel keegi ei teanud, et rünnakus kasutatud veoautos on pomm.

Peaminister Löfven käis Drottninggatanil küünalt süütamas ja lilli asetamas kella 22 ajal õhtul. Sel ajal politseinikud alles kontrollisid autot, kust hiljem leiti lõhkeainet, vahendab Rootsi televisioon SVT. Tegemist oli omavalmistaud pommiga, mis oleks võinud plahvatada.

SVT politseiallika väitel näitab see, et siiani pole veel aru saadud terrorismiga seotud ohtudest.

Rootsi politseijuht Dan Eliasson ütles täna pressikonverentsil, et miski ei viita sellele, et kinni peetud 39-aastane kahtlusalune pole eilne autoärandaja, kes rahvamassi sõitis. Mitte miski ei näita seda, et meil on vale mees, märkis politseijuht.

Politseijuhi väitel pole endiselt päris selge, mis oli autos. Tegemist oli esemega, mis auto juurde kindlasti ei kuulunud. Kas tegemist oli pommi või muu süttiva esemega, seda veel ei teata.

Mitmete politseiallikate väitel oli tegemist lõhkekehaga, mis oli paigutatud kotti. Politseiallikate väitel sai terrorist ise lõhkeaine tõttu põletada, aga pommi ei õnnestunud mingil põhjusel plahvatama panna. Politseiallika väitel käivad riigi juhid jätkuvalt oma austust avaldamas kohas, mis pole ohutu.

Rootsi kaitsepolitsei Säpo juht Anders Thornberg ütles, et kinni peetud isik pole olnud varem Säpo vaateväljas.

Misstänkte terroristen känd av Säpo sedan tidigare

Vice chefsåklagare Hans Ihrman bekräftar att den misstänkte är en 39-årig man från Uzbekistan. Man vill dock inte kommentera om mannen hade uppehållstillstånd eller inte. – Ingenting säger att vi har fel person, tvärtom stärks misstankarna vartefter utredningen fortskrider. Vi kan fortfarande inte utesluta att fler personer är inblandade, säger rikspolischef Dan Eliasson vid pressträffen.

Kommentaarid
(Külastatud 342 korda, 1 külastust täna)