Politsei on hakanud Soomes illegaale trahvima

Politsei on hakanud ilma loata Soomes viibivaid illegaale trahvima. Ajalehe Helsingin Sanomat käsutuses on illegaalsele immigrandile välja kirjutatud trahvikviitung 60 euro peale. Loata maal viibijaid võib trahvida korduvalt.

Trahv on välja kirjutatud eile, laupäeva õhtul lell 22 Helsingis raudteejaama juures. Korraga kirjutati välja mitu trahvi Iraagist pärit inimestele.

Helsingi politsei korrapidaja Patrik Karlsson ütles, et selliseid trahve on tõesti välja kirjutatud ja trahvid on sagenenud.

Trahve on hakatud välja kirjutama põhjusel, et inimeste tagasisaatmine kodumaale on raskendatud. Nimelt ei võeta teises riigis vastu ilma dokumentideta inimesi, seetõttu tuleb kodumaalt tellida dokumendid. Dokumentide saabumine aga võtab aega, mistõttu viibib Soomes hulgaliselt illegaale.

Illegaalide puhul asi trahvi väljakirjutamisega piirdubki, vahi alla neid ei võeta. Kuivõrd illegaale on palju, siis ei mahuks nad kõik ära väljasaatmiskeskustesse.

Poliisi on alkanut sakottaa luvatta maassa olevia, kun säilöönottokeskuksiin ei mahdu eikä palautus kotimaahan onnistu

Poliisi on joutunut yhä useammin kirjoittamaan sakkoja luvattomasti Suomessa oleskeleville ulkomaalaisille, joita ei voida poistaa maasta. Syynä on palautusprosessien ruuhkautuminen. Sakottamisen jälkeen henkilöt päästetään jatkamaan matkaansa, koska kaikkia ei ole mielekästä ottaa säilöönkään. HS sai sunnuntaina käsiinsä valokuvan, joka oletettavasti esittää Helsingin Asema-aukiolla lauantaina kello 22 annettua 60 euron sakkolappua.

Kommentaarid
(Külastatud 673 korda, 1 külastust täna)