Pime soome mees töötas 30 aastat programmeerijana ja jäi nüüd pensionile

Pime soome mees töötas 30 aasta programmeerijana, jäi nüüd pensionile ja loodab, et tema kolleegid edaspidi programme tehes ka pimedatele mõtlevad.

Pensionile jäänud 64-aastane Timo Matsinen kasutas 30 aastat oma töös punktkirja, aga tema töö muutus järjest raskemaks, sest tehnoloogia vallas arvestatakse üha vähem erivajadustega inimestega, vahendab Tivi.fi. Nüüd on mehe soov, et tema kolleegid programmeerijad tulevikus rohkem erivajadustega inimeste peale mõtleksid. See ei nõua palju lisatööd, aga toob kasu tuhandetele inimestele.

Matsineni tähtsaim töövahend on punktkirja klaviatuur, mis tuli välja 1989. aastal. See on pimedale sama mis monitor nägijale. Teine suurem leiutis pimedale oli iPhone, mis kergendab inimeste elu ja tööd. Matsineni töölaual on ka klaviatuur, aga mitte tema enda, vaid sõprade jaoks, et näidata, mis tööd ta teeb.

Matsinen jäi pimedaks juba 8-aastasena. Pensionile jäi mees aastavahetusel pärast 30 aastat kestnud tööd Jyväskylä Ülikoolis programmeerijana.

Kommentaarid
(Külastatud 227 korda, 1 külastust täna)