Oulus avaldavad migrandid samuti meelt, laagrisse visati süütepudelid

Lisaks Helsingile on migrandid pannud protestitelgi üles Põhja-Soome Oulusse, et avaldada meelt sunniviisiliste väljasaatmiste vastu. Sarnaselt Helsingiga visati Oulus migrantide telki süütepudel.

Facebooki üles pandud pildil on näha Oulu turul asuv migrantide punane telk ja selle ümber hulk inimesi. Kui Helsingis on meeleavaldus kestnud juba üle kahe kuu, siis Oulus on meeleavaldus kestnud veidi üle ühe kuu.

Aprilli algul pandi Oulu kesklinna tänavale üles ka migrantide-vastane Suomi Ensin telk, aga selle ajasid linnavõimud sealt minema. Ka migrantide telk oli algul kesklinnas, aga see paluti sealt juba varem minema viia.

Oulu migrantide telki visatud süütepudel. Kujutis: Facebook

Ööl vastu 7. aprilli visati Oulu migrantide telki süütepudelid. Neid oli 2-3 ja olid täidetud põleva vedelikuga, aga ei põlenud. Täna tuli teade, et politsei on võtnud kinni noore mehe, kes pudelid migrantide telki viskas. Noormees põhjendas pudelite viskamist frustratsiooniga. Eeluurimine on pooleli, aga noormees on vabaks lastud.

Kinni võetud noormees on politseile öelnud, et kuulub rühmitusse Soldiers of Odin. Pudeleid visates tegutses ta iseseisvalt, ilma organisatsiooni abita. Politsei otsis läbi noormehe kodu ja sealt leiti dünamiiti.

Kommentaarid
(Külastatud 351 korda, 1 külastust täna)