Nordea kvartalikasum ületas 1,1 miljardit

Põhjamaade suurima pangagrupi Nordea Panga kvartalikasum ületas tänavuse aasta algul 1,1 miljardit eurot. Kasumi kasv oli 10%.

Nordea grupi juht Casper von Koskull ütles tulemust kommenteerides, et maailmamajanduse kasv on kiirenemas ja kasvu on oodata Põhjamaade turgudel. Von Koskulli arvates vahed Põhjamaade kasvunumbrite vahel vähenevad, vahendab Yle.

Nordea aasta alguse kasvule on kaasa aidanud teenustasud. Lisaks on grupi tulemust parandanud investeeringute väärtuse kasv.

Aasta algul kasvasid ka pangagrupi kulud, mis olid seotud riskihaldusse tehtud investeeringutega.

Nordea on ähvardanud viia oma peakontori Stockholmist üle Helsingisse või Kopenhaagenisse, kui Rootsi valitsus ei loobu maksutõusu plaanist. Von Koskulli väitel pole Nordea kontori üleviimise kavast loobunud, aga samal ajal jätkatakse läbitääkimisi Rootsi valitsusega.

Kommentaarid
(Külastatud 168 korda, 1 külastust täna)