Miks olid Soome valimisjaoskondades järjekorrad eri pikkusega?

Paljud valimas käinud soomlased on tundnud huvi, miks olid järjekorrad jaoskondades eri pikkusega. Perenimede A-K juures järjekorda peaaegu polnud, aga L-Ö juures oli pikk saba.

Tuomas Saarela on Twitter

1-alueen L-Ö nimissä satametrinen jono, kun A-K ja 90-a virkailijat pyöritteli peukaloita. Sähköäänestys olisi jo mahdollista! @helviestinta

 

-Reklaam-

 

Asja selgitas välja Helsingin Sanomat. Nimelt tuleb see justiitsministeeriumi välja töötatud uuest korrast, kus nimed on jaotatud enam-vähem kaheks. Aga tegelikkuses on Soomes A-K tähega algavaid perenimesid oluliselt vähem kui L-Ö tähega algavaid nimesid. Võrdsem oleks olnud jagada nimed kaheks A-L ja M-Ö.

Ihmettelitkö, miksi äänestyspaikan A-K-jonossa ei ole juuri ketään? Syynä on oikeusministeriön suositus

Sunnuntaina aamupäivällä sosiaalinen media täyttyi äänestyskuvista. Monella paikalla oli jonoa, mutta ainakin Helsingissä usea kiinnitti huomiota yhteen asiaan: kun äänestyspaikalla oli kaksi jonoa, toinen oli lähes tyhjänä. Yhteen jonoon ohjattiin ne, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A-K, toiseen muut. Ensin mainittu jono oli lyhyempi tai olematon samalla, kun toisessa saattoi olla toistakymmentä ihmistä.

(Visited 221 times, 1 visits today)

Kommentaarid

kommentaarid