Länsimetro avamine lükkub edasi kaablivarguste tõttu

Helsingit ja Espood ühendava Länsimetro testsõidud ja avamine lükkuvad edasi ootamatul põhjusel – kaablivarguste tõttu. Nimelt tuli kontrolli käigus välja, et osa kaableid on ära varastatud, vahendab Tekniikka & Talous.

Kaablivarguste tõttu on möödunud nädalaks planeeritud testsõidud edasi lükatud ja need toimuvad kunagi hiljem. Seni on metrooliini katsetatud üle nädala.

Testsõitude ajal ei tohi metroos teha muid töid, näiteks kontrollida süsteemide tööd tulekahju korral. Varguste tõttu tuleb osa töid uuesti planeerida. Länsimetro Oy juht Ville Saksi ütles, et eesmärk on kindlustada metroo töökindlus enne selle kasutuselevõttu.

Testsõitude viibimine lükkub omakorda edasi metrooliini avamist. Länsimetro esimene järk Helsingi Ruoholahtist kuni Matinkyläni pidi esialgse kava kohaselt  kasutusele võetama tänavu suvel.

Kommentaarid
(Külastatud 241 korda, 1 külastust täna)