KUUM: Oslos oligi pomm! Pommipanija on 17-aastane migrant Venemaalt

Täna öösel Oslo kesklinnas piirkonnas leitud lõhkekeha oligi pomm. Seoses sellega on Norras tõstetud ohutaset. Pommiga seoses võeti kinni 17-aastane Venemaalt pärit varjupaiga taotleja.

Norra kaitsepolitsei PST kinnitas, et tegemist oli pommiga, vahendab Aftenposten. Inimesed evakueeriti pommi piirkonnast ja pomm tehti öösel kahjutuks.

Tegemist oli isevalmistatud lõhkekehaga, mis oleks teinud teatud määral kahju. Pommiga seoses on võetud vahi alla 17-aastane varjupaiga taotleja Venemaalt, kes saabus Norrasse 2010. aastal. PST jaoks oli mees juba varasemast tuttav, nüüd selgitatakse välja, kas ta tegutses üksi.

PST juht Benedicte Bjørnland ütles, et nüüd selgitatakse välja, kas tegemist oli terrorirünnaku ärahoidmisega. PST on korraldanud ülekuulamisi ja vahistanud inimesi.

PST on tõstnud ka terrorirünnakute ohutaset tasemelt „võimalik” tasemele „tõenäoline” , mis kehtib järgmised kaks kuud.

Oslo politsei vahistas eile, laupäeva õhtul kell 22:35 ajal kesklinna piirkonnas Grønlandi linnaosas Lakkegatal ühe isiku, kel oli kaasas 30x30cm kast. Kuivõrd kast ja isiku käitumine paistsid kahtlased, siis võeti isik koos kastiga kinni. Sel ajal, kui isikut üle kuulati, tehti pomm kahjutuks. Kell 00:35 võis kuulda tugevat pauku.

17 år gammel asylsøker pågrepet med hjemmelaget bombe i Oslo – PST oppjusterer trusselnivået

Politiet stanset lørdag kveld en mann på Grønland i Oslo som bar på det politiet omtaler som en bombelignende gjenstand. Folk i området ble evakuert og gjenstanden ble natt til søndag sprengt. PSTs påtaleleder Signe Aalling bekrefter at det var en sprengladning. – Det var en improvisert sprengladning egnet til begrenset skadeomfang, sier Aalling.

Kommentaarid
(Külastatud 273 korda, 1 külastust täna)