KUUM: Meeleavaldajad üritasid tungida Helsingis siseministeeriumi hoonesse

Paarkümmend meeleavaldajat üritasid täna pärastlõunal tungida Helsingis siseministeeriumi hoonesse. Osa meeleavaldajaid pääses hoonesse sisse, aga politseil õnnestus nad välja ajada.

Politsei info kohaselt avaldasid inimesed meelt immigrantide väljasaatmise vastu ja  inimõiguste poolt, vahendab Helsingin Sanomat.

Ligi 100 meeleavaldajat olid kogunenud Erottajankatu 2 asuva siseministeeriumi hoone ette. Tegemist oli osaga keskpäeval kesklinnas Kansalaistoril meelt avaldanud inimestest. Helsingi politsei teatel on olukord rahulik ja kedagi kinni ei võetud. Meeleavaldajad liikusid siseministeeriumi juurest edasi Rautatientorile. Politseil pole veel infot, kas sissetungijatega midagi ette võetakse.

Helsingin poliisi on Twitter

Sisäministeriön ulkopuolella Erottajankadulla satakunta mielenosoittajaa, joista 20 yritti äsken tunkeutua sisätiloihin. #poliisi

Meeleavaldajatega kohtus siseministeeriumi kantsler Päivi Nerg:

Joukko mielenosoittajia yritti tunkeutua sisäministeriön tiloihin

Helsingin poliisin mukaan noin kaksikymmentä mielenosoittajaa yritti tunkeutua sisäministeriön tiloihin Erottajankatu 2:een tiistaina hieman iltapäiväyhden jälkeen. He osoittivat mieltään poliisin mukaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastaan ja ihmisoikeuksien puolesta. Ainakin osa mielenosoittajista onnistui pääsemään ministeriöön sisälle, mutta poliisi poisti heidät pian rakennuksesta. Mielenosoittajat vastustivat turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia. “Tilanne on nyt rauhallinen, eikä ketään ole otettu kiinni”, Helsingin poliisista kerrotaan.

Kommentaarid
(Külastatud 207 korda, 1 külastust täna)