KUUM: Helsingis pannakse hallituse tõttu kinni suurim sünnitusmaja

Helsingis pannakse niiskuse ja hallituse tõttu järgmise poole aasta jooksul kinni Soome suurim sünnitushaigla Kätilöopiston Sairaala.

Haiglast leiti suures koguses mürgiseid kiirikbaktereid (varasemas kõnepruugis kiirikseened), mädanikku ja mikroobe, vahendab Helsingin Sanomat. Helsingi piirkonna haigla HUS teatas, et loobub poole aasta jooksul sellest haiglast.

Haigla siseõhuprobleemide tõttu on juba haigestunud kümned töötajad. Inimesed on kannatanud vaevuste käes aastaid.

HUS-i info kohaselt on aastate jooksul üritatud hallitusega seotud probleeme lahendada, aga see pole mingeid tulemusi andnud. Töötajatel on muu hulgas tekkinud migreenihood, nahalööbed, väsimus ning silmade- ja hingamisteede vaevused.

Helsingi ja Uusimaa piirkonna haigla HUS tellis haigla kohta ekspertiisi firmalt Sweco oy. Kuivõrd haiglas on olnud aastate jooksul palju veeavariisid, siis on hoone läinud mädanema. Erinevad mädanikuga seotud bakterid ja mikroobid on kogu aeg haigla siseõhus ja neid ei saa sealt enam välja.

Haigla otsuse kohaselt hoitakse patsiente haiglas võimalikult lühikest aega. Haigla hoone omanik on Helsingi linn ja haigla on seal rentnik.

Hus: Kätilöopiston sairaala suljetaan puolen vuoden sisällä – HS seuraa tiedotustilaisuutta suorana lähetyksenä kello 16 alkaen

Helsingissä sijaitsevan Kätilöopiston sairaalan rakenteista on löytynyt laaja-alaisesti sädesientä sekä laho- ja mikrobivaurioita. Hus tiedotti keskiviikkona, että se luopuu Kätilöopiston sairaalan tiloista seuraavan puolen vuoden aikana. Kätilöopiston sisäilmaongelmat ovat tehneet sairaaksi jopa kymmeniä tiloissa työskenteleviä. Henkilökunta on oireillut usean vuoden ajan. Husin mukaan tilannetta on yritetty parantaa tekemällä useita korjauksia eri puolilla kiinteistöä, mutta tilanne ei ole helpottanut.

Kommentaarid
(Külastatud 438 korda, 1 külastust täna)