KUUM: Helsingis pannakse hallituse tõttu kinni suurim sünnitusmaja

Helsingis pannakse niiskuse ja hallituse tõttu järgmise poole aasta jooksul kinni Soome suurim sünnitushaigla Kätilöopiston Sairaala.

Haiglast leiti suures koguses mürgiseid kiirikbaktereid (varasemas kõnepruugis kiirikseened), mädanikku ja mikroobe, vahendab Helsingin Sanomat. Helsingi piirkonna haigla HUS teatas, et loobub poole aasta jooksul sellest haiglast.

Haigla siseõhuprobleemide tõttu on juba haigestunud kümned töötajad. Inimesed on kannatanud vaevuste käes aastaid.

HUS-i info kohaselt on aastate jooksul üritatud hallitusega seotud probleeme lahendada, aga see pole mingeid tulemusi andnud. Töötajatel on muu hulgas tekkinud migreenihood, nahalööbed, väsimus ning silmade- ja hingamisteede vaevused.

Helsingi ja Uusimaa piirkonna haigla HUS tellis haigla kohta ekspertiisi firmalt Sweco oy. Kuivõrd haiglas on olnud aastate jooksul palju veeavariisid, siis on hoone läinud mädanema. Erinevad mädanikuga seotud bakterid ja mikroobid on kogu aeg haigla siseõhus ja neid ei saa sealt enam välja.

Haigla otsuse kohaselt hoitakse patsiente haiglas võimalikult lühikest aega. Haigla hoone omanik on Helsingi linn ja haigla on seal rentnik.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005186301.html

Kommentaarid
(Külastatud 469 korda, 1 külastust täna)