Kaks Eesti meest mõisteti Soomes korterivarguste eest pikaks ajaks vangi

Kaks Eesti meest mõisteti eile korterivarguste eest Soomes ligi neljaks aastaks vangi. Espoo kohus mõistis mehed süüdi varguste eest Espoos ja Pirkanmaal. Mõlemal mehed on varem vangis istunud ja neil oli Soome sissesõidukeeld.

Meelis Blix (44) ja Juri Jakovlev (47) said karistada kokku 13 varguse eest, vahendab MTV.

Mehed röövisid kortereid, kus ei elanud pikka aega inimesi. Blix rääkis kohtus, et kasutas nö oksameetodit. Ta pani ukse vahele oksa ja kui tagasi tulles oli oks alles, siis see tähendas, et korteris keegi ei elanud. Lisaks lasi ta uksekella ja piilus akna vahelt sisse, et veenduda, et kedagi kodus polnud.

Kodudesse murti sisse ukse või akna kaudu. Korteritest viidi ära mitmesuguseid asju alates alkoholist ja ehetest ning lõpetades telekatega. Kodud olid segi pööratud.

Mehed jäid vahele, kui politsei hakkas oktoobri keskel jälgima sissesõidukeelu saanud ja varem varguste eest süüdi mõistetud Blixi autot. Mehed olid kinni võtmise hetkel Espoos Lähderanta kortermajade vahel ringi tiirutamas ja uusi vargusekohti välja valimas. Meestel oli kaasas palju selliseid asju, mille omandamist ei suutnud nad ära tõendada.

Blix on varem samasuguste kuritegude eest süüdi mõistetud. 2014. aasta juunis mõistis kohus Blixile 3 aasta ja 10 kuu pikkuse vanglakaristuse kokku 15 korterivarguse eest. Ta sai vanglast välja 2016. aasta veebruaris ja alustas uute vargustega kolme kuu pärast.

Jakovlev mõisteti varem süüdi seoses 2011. aasta jaanuaris toimunud Malmi juveelitöökoja rööviga, mille eest talle määrati kuue aasta pikkune vanglakaristus. Jakovlev vabanes 2015. aasta augustis.

Mõlemal mehel oli kehtiv tingimisi karistus. Kohus mõistis kummalegi mehele nüüd 3 aasta ja 9 kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse.

Kommentaarid
(Külastatud 724 korda, 1 külastust täna)