Igal pool veri ja tahm – inimesed kirjeldavad verist esmaspäeva Peterburis

Peterburis täna toimunud plahvatuse on ametivõimud tunnistanud terroriaktiks. Toimunut pealt näinud inimesed kirjeldavad seda kui verist sündmust.

Andrei Šuršev, kes sõitis samas metroorongis Sennaja väljakult „Tehnoložka”-sse, räägib Lenta.ru vahendusel, kuidas ta kuulus pauku, siis tundis tugevat jõnksatust ja püssirohu lõhna. Kõrvalvagunis kustusid tuled. Rong ei peatunud, vaid sõitis edasi jaama. Seal tungisid inimesed rongist välja akende kaudu. Metrootöötajad tirisid välja vigastatuid. Plahvatus toimus neljandas või viiendas vagunis rongi tagaosas. Ta nägi vähemalt nelja vigastatut või hukkunut. Perroon oli tolmune, inimesed šokis või kerges paanikas.

Nazar Džarajev, kes oli plahvatuse hetkel kõrvalvagunis, ütles, et plahvatus oli teises või esimeses vagunis. Käis ere sähvatus. Siis oli kõik vaikne. Kõik tundsid kõrbelõhna. Esimesena saabusid kohale päästjad, pärast seda politsei ja meedikud. Inimesed püüdsid ise vagunitest väljuda. Oli näha palju kannatanuid.

Oleg, kes oli samal ajal Tehnoloogia instituudi jaamas, rääkis, kuidas nägi perroonil lebamas inimesi. Inimesed väljusid rongist akende kaudu, kuna uksed ei töötanud. Rong sõitis jaama, inimesed väljusid, siis rongi uksed suleti ja rong sõitis kohe edasi.

Polina, kes oli kõrvalvagunis, rääkis, kuidas rongis oli küllalt palju inimesi, osa seisid püsti. Plahvatus toimus kahe jaama vahel. Oli kuulda pauku, siis vänget lõhna ja suitsu. Inimesed liikusid vaguni ühte otsa. Kahel naisel hakkas paha ja nad minestasid. Kõik toimus käigupealt, rong ei peatunud. Tehnoloogia instituudi jaamas inimesed väljusid. Kõrvalvagun oli muljutud, aknad puruks löödud, valgust polnud, kõikjal veri. Sealt tiriti inimesi välja. Kannatanuid oli palju, vähemalt 10-15. Inimesed istusid järgmisse rongi ja sõitsid edasi.

#взрыв на двух станциях в Питере. Взрыв прогремел в вагоне поезда в петербургском метро, станции «Технологический институт» и «Сенная площадь» закрыты на вход и выход, сообщает подземка. «Станции «Технологический институт» и «Сенная площадь» закрыты на вход и выход, поезда следуют без остановки. Происходит эвакуация пассажиров, есть пострадавшие», — говорится в релизе. «Предположительно, в вагоне произошел взрыв неустановленного предмета», — сообщает метрополитен.

A post shared by @jewelryhole on

Kommentaarid
(Külastatud 164 korda, 1 külastust täna)