Helsingis avab uksed uus mereäärne saunakeskus

Helsingis avab 5. mail uksed uus mereäärne välisbasseinidega saunakeskus Allas, mis mahutab korraga 3800 inimest.

Ühisrahastuse abil rajatud saunakompleks oli katseliselt avatud möödunud aasta lõpus ja leidis klientidelt üllatavalt hea vastuvõtu, vahendab Helsingin Sanomat. Mõne kuuga külastas asutust 48 000 inimest. Saunakeskus mahutab korraga 3800 inimest ja see läheb maksma üle 10 miljoni euro. Keskuse rajamisele panid ühisrahastuse kaudu õla alla 1130 inimest.

Katus on peal ja põrandad valmis, kommenteeris ehituse käiku Helsingin Allas Oy juhataja Timo Metsälä. Helsingis Kauppatori ääres vaateratta lähedal juures asuvas kompeksis on lisaks saunadele ja basseinidele ka restoran, kohvik ja kauplus. Tulevikus on saunakeskus lahti aasta ringi. Saunahoone hiiglaslikule katuseterrassile mahub korraga ligi 1500 inimest.

Hoone esimesele korrusele tuleb Läänemere elu kujutav Sea Life keskus koos suure akvaariumiga. Hoones on eraldi saunad nii meestele kui naistele ning lisaks ühissaun, mida on võimalik eraldi üürida.

Tänavusel aastal oodatakse saunakeskusse ligi 200 000 ja tuleval aastal juba 300 000 külastajat. Keskuse on soojalt vastu võtnud Helsingi linn, mis pikendas esialgu 2024. aastani antud tegevusluba kuni 2030. aastani.

Kompleksis on üks täiskasvanute 25-meetrine mereveebassein ja kaks ujumisbasseini, üks 25-eemtrine ja teine 17-meetrine lastebassein, kus vee temperatuur on 27 kraadi. Basseinide kõrval on vabaõhu jõusaal ja liivarand.

Uudistunut Allas-merikylpylä avautuu Helsingin keskustassa toukokuussa – 1 500 terassipaikkaa, aiempaa isommat saunat ja pukuhuoneet

“Katto on jo päällä ja lattia valmiina”, toteaa Helsingin Allas oy:n toimitusjohtaja Timo Metsälä merikylpylä Altaan uuden päärakennuksen à la carte -ravintolassa Kauppatorin kupeessa. Ruoka-annosten sijasta salissa näkyy tällä haavaa eristysvilloja ja muita rakennustarvikkeita, eikä ravintolan Helsinki-teema ole vielä havaittavissa ilman vilkasta mielikuvitusta. Metsälä ei ole kuitenkaan huolissaan.

Kommentaarid
(Külastatud 685 korda, 1 külastust täna)