Helsingi politsei: välja saadeti 10 täiskasvanud afgaani

Helsingi politsei lükkab ümber kuuldused, justkui oleks öösel Soomest välja saadetud naised ja alaealised lapsed. Kabuli lennukile pandi politsei info kohaselt 10 täiskasvanud afgaani.

Keskööl Helsingist startinud lennuk maandus Kabulis kella 9 ajal hommikul, vahendab Helsingin Sanomat. Lennukis oli kümme inimest, nende seas üks 6-liikmeline perekond ja kaks noort meest. Helsingi politsei kinnitusel olid kõik väljasaadetud täisealised.

Helsingi politsei ülemkomissar Hannu Pietilä ütles, et kõik olid täisealised ja keegi polnud lapseootel. Lennul olid kaasas arst, ELi piirivalve Frontexi esindaja ja võrdõiguslikkuse esindaja. Kabulis olid vastas Soome saatkonna esindaja ja rahvusvaheklise migratsiooniagentuuri IOM esindaja.

Pietilä ütles, et esialgu oleks pidanud lendama rohkem inimesi, aga osa inimeste puhul lükati maalt väljasaatmine edasi. Edasilükkamise üks põhjusi oli uue varjupaigataotluse esitamine. Pietilä sõnul on nii olnud iga lennu puhul, et lõplik inimeste arv on olnud planeeritust väiksem. Lõviosa väljasaadetutest olid mehed, nii oli see ka varem.

Kaikki Kabuliin palautetut olivat täysi-ikäisiä – poliisin mukaan palautuslennosta liikkui väärää tietoa

Kaikki tiistain vastaisena yöhön Kabuliin palautetut afganistanilaiset olivat täysi-ikäisiä, tiedottaa Helsingin poliisilaitos. Tapausta ruodittiin paljon sosiaalisessa mediassa, jossa kansalaistoimijat ja poliitikot arvostelivat pakkopalautuksia. Poliisin mukaan tapauksesta on liikkunut väärää tietoa. “Kaikki palautetuista henkilöistä olivat täysi-ikäisiä. Palautetuista kukaan ei ollut poliisin tietojen mukaan raskaana. Eikä heistä kukaan halunnut tavata avustajaa”, sanoo ylikomisario Hannu Pietilä tiedotteessa.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)