Helsingi politsei kasutas öösel immigrantide vastu gaasi

Helsingi politsei kasutas eile õhtul immigrantidest meeleavaldajate vastu pipragaasi. Meeleavaldajad takistasid maalt välja saadetavate immigrantide viimist Pasila politseimajast lennujaama.

Videos on näha, kuidas meeleavaldajad takistasid politseiautode liikumist. Selle peale kasutati nende vastu gaasi, vahendab MTV.

Politsei kasutas gaasi liikumise alustamise turvamiseks, kinnitas Helsingi politsei komissar Arto Laitinen. Ta ei osanud öelda, kas gaasi kasutati ühe või mitme inimese suhtes. Videol on näha ka politseikoeri. Politsei hinnangul oli kohal ligi 50 meeleavaldajat.

Eile liikusid jutud, et kütusefirma ST1 keeldus Kabuli suunduvat lennukit tankimast. Lõpuks tõusis lennuk siiski õhku. ST1 juht Mika Viljanen lükkas ümber jutud sellest, et lennuki tankimisest oleks keeldutud.

Poliisilla ja pakkopalautuksia vastustavilla mielenosoittajilla yhteenotto – poliisi käytti kaasua

Poliisi ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia vastustaneet mielenosoittajat ottivat maanantai-iltana yhteen Pasilan poliisitalon edustalla. Mielenosoittajat yrittivät estää ilmeisesti turvapaikanhakijoita lentokentälle vieneitä poliisiautoja lähtemästä matkaan. Sosiaalisessa mediassa leviävillä videoilla näkyy, kuinka poliisi raahaa mielenosoittajia pois poliisiautojen luota. – Poliisi joutui käyttämään kaasua liikkeellelähdön turvaamiseksi, komisario Arto Laitinen Helsingin poliisista kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 455 korda, 1 külastust täna)