Helsingi abilinnapeaks on tõusmas afgaani päritolu Nasima Razmyar

Helsingi abilinnapeaks tahab saada sotside nimekirjas kandideerinud 32-aastane Eduskunta liige Nasima Razmyar, kes on sündinud Afganistanis ja saabus Soome 8-aastasena.

Afgaanile annab võimaluse kriis sotside leeris, mistõttu on keeldunud abilinnapea kohast nii sotside linnapeakandidaat valimistel Tuula Haatainen kui ka Pilvi Torsti ja Pentti Alajärvi. Esimese hooga keeldus ka Razmyar, ent ta on oma suhtumist muutnud.

Razmyaril on alla aasta vanune laps, aga tema väitel ei takista laps tema töiseid tegemisi. Soome parlamendi Eduskunta liikmena oleks ta nagunii tööle naasnud ja olukord oleks sama. Razmyar valiti esimest korda Helsingi linnavolikokku 2012. aastal. Parlamenti valiti ta 2015. aastal. Aastatel 2012-2013 töötas ta sotside parlamendirühma poliitilise nõuniku ja meediasekretärina.

Sotsid saavad omale Helsingis teadaolevalt ühe abilinnapea koha, mille vastutusalas on kultuur ja vaba aeg. Ametlikud koalitsiooniläbirääkimised algavad teisipäeval.

Kommentaarid
(Külastatud 885 korda, 1 külastust täna)