Espoo volikokku pääses 30-aastane 7 lapse üksikema

Espoo linnavolikokku pääses 30-aastane Somaaliast pärit 7 lapse üksikema Habiba Ali, kes kandideeris üldse esimest korda elus.

Ali otsustas kandideerida, kuna õhkkond on muutunud Soomes ärevamaks ja ta tahab seda muuta, vahenda Helsingin Sanomat. Naine tahab vastu seista radikaliseerumisele. Ta ütles, et vihakõne hulk on suurenenud. Ta on ise kogenud viha: tema rätti on rebitud ja tema peale on sülitatud.

Valimiskampaania ajal ta ähvardusi ei kogenud, kuna ta tegi kampaaniat koos oma sõpradega. Küll aga sai ta vihaseid elektronkirju. Ta ise ütleb, et laseb sel minna ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

Habiba Ali tuli koos vanematega Soome elama, kui oli 5-aastane. Ta töötab tõlgi ja projektijuhina kiriku juures. Ali sai kokku 276 häält. Volikogu töö teda liigselt ei koorma, sest laste järele aitab vaadata tema ema.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005164129.html

Kommentaarid
(Külastatud 862 korda, 1 külastust täna)