Espoo volikokku pääses 30-aastane 7 lapse üksikema

Espoo linnavolikokku pääses 30-aastane Somaaliast pärit 7 lapse üksikema Habiba Ali, kes kandideeris üldse esimest korda elus.

Ali otsustas kandideerida, kuna õhkkond on muutunud Soomes ärevamaks ja ta tahab seda muuta, vahenda Helsingin Sanomat. Naine tahab vastu seista radikaliseerumisele. Ta ütles, et vihakõne hulk on suurenenud. Ta on ise kogenud viha: tema rätti on rebitud ja tema peale on sülitatud.

Valimiskampaania ajal ta ähvardusi ei kogenud, kuna ta tegi kampaaniat koos oma sõpradega. Küll aga sai ta vihaseid elektronkirju. Ta ise ütleb, et laseb sel minna ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

Habiba Ali tuli koos vanematega Soome elama, kui oli 5-aastane. Ta töötab tõlgi ja projektijuhina kiriku juures. Ali sai kokku 276 häält. Volikogu töö teda liigselt ei koorma, sest laste järele aitab vaadata tema ema.

Seitsemän lapsen yksinhuoltaja Habiba Ali, 30, on nousemassa valtuustoon Espoossa

Espoossa on nousemassa ensikertalaisena valtuustoon Habiba Ali (sd), 30-vuotias seitsemän lapsen yksinhuoltaja, joka muutti perheineen Somaliasta Suomeen viisivuotiaana. Demarit pärjäsivät alustavien ennusteiden mukaan Espoossa hyvin ja näyttivät saavan mahdollisesti lisäpaikan tai kaksi. Aiemmin nuorisovaltuustossa toiminut Ali lähti ehdolle, koska hänen mielestään ilmapiiri Suomessa on kiristynyt ja hän halusi osaltaan tehdä asialle jotakin.

Kommentaarid
(Külastatud 847 korda, 1 külastust täna)