Espoo Jorvi haiglas vohab samuti hallitus

Espoo Jorvi haiglas on samuti siseõhuprobleemid. Helsingi ja Uusimaa piirkonnas polegi õiegi haiglat, mis ei hallitaks.

Jorvi haiglas on sel nädalal puuritud lasteosakonna seintesse auke, vahendab Helsingin Sanomat. Operatsioonisaalide lagedest on vett jooksnud, mistõttu osa saale on kevadel olnud rivist väljas. Töötajaid on enam kui ühest osakonnast lahkunud seoses siseõhuprobleemidega ja osa kaaluvad lahkumist.

Kõik need andmed pärinevad töötajatelt. Helsingi piirkonna haigla HUS pole ise midagi avalikustanud. Eile avalikuks tulnud Soome suurima sünnitusmaja, Kätilöopisto haigla sulgemine hallituse tõttu tähendab, et sünnitajad tuleb kuhugi mujale suunata. Sellega seoses on tõusnud küsimus, kas Helsingi piirkonnas on üldse mõni haigla, mis ei hallita.

HUS-i kinnisvaraosakonna juhataja Hannu Lähteenmäki kinnitab, et on küll, ent palju selliseid kohti ei ole. Näiteks Peijas on korralik, siis veel Meilahti, mis on Soome suurim haigla.

Lähteenmäki tunnistab, et enamik haiglatest on vanad, nii vanad, et sealt leiab siseõhuprobleeme.

Kätilöopisto haigla sulgemine paneb HUS-i väga raskesse seisu. Haigla oli plaanis kinni panna alles 2030. aastal. Kuni selle ajani pidi Kätilöopisto olema Jorvi haigla sünnitusosakonna asenduseks, kui Jorvi läheb 2020ndatel aastatel remonti. Lähteenmäki väitel tuleb nüüd loota parimat, et Naistenklinikka ja Jorvi sünnitusosakonnad suudavad korvata Kätilöopisto sulgemise.

Naistenklinikka sünnitusmaja avati märtsis pärast remonti endisest suuremana. Aasta pärast saab valmis veel kahe Naistenklinikka osakonna remont. Vajadusel saab kasutada Tukholmankatul asuvat patsientide hotelli. Naistenklinikka võtaks siis sünnitused vastu ja pärast sünnitust saaks sünnitajad minna hotelli toibuma.

Olukord pole nii hull, et Helsingist peaks naised minema sünnitama Lohjale või Hyvinkääle. Pakutud on ka Porvoo sünnitusosakonna taasavamist, aga Lähteenmäki ei pea seda tõenäoliseks.

Jorvi kohta ei taha Lähteenmäki midagi täpsemalt öelda, näiteks seda, kas probleemid on lasteosakonnas. Ta kinnitab vaid, et asja uuritakse.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005187978.html

Kommentaarid
(Külastatud 885 korda, 1 külastust täna)