Anneli Auer nõuab Soome riigilt 2,5 miljonit eurot hüvitist

Oma mehe tapmises kahtlustatud ja ilma süüta pikalt vangis istunud Anneli Auer nõuab Soome riigilt kohtu kaudu täiendavalt 2,5 miljonit eurot hüvitist.

Auer põhjendab suurt nõuet asjaoluga, et vangis istumine lõhkus tema pere ja karjääri, vahendab Helsingin Sanomat. Riik maksis naisele septembris hüvitist 545 000 eurot, mis on Soomes läbi aja suurim hüvitise summa. Täiendava hüvitise asi tuleb kohtus arutusele augustis.

Suurim osa hüvitisest maksti välja tekitatud kannatuste eest, aga ligi kümnendik oli seotud tulude vähenemisega. Tavaline hüvitis on alusetu vangis istumise eest ligi 100 eurot päevas. Auerile makstud summa oli 800 eurot ühe ööpäeva eest.

Auerit süüdistati oma mehe mõrvas, ent süüdistustest loobuti tõendite puudumise tõttu ligi poolteist aastat tagasi. Mõrva ja lapsi puudutavate seksuaalkuritegude eest mõisteti Auer kokku 7,5 aastaks vangi.

Aueri abikaasa Jukka S. Lahti mõrvati mitmekümne noahoobiga Ulvila linnas 1. detsembril 2006. aastal. Auer rääkis, et mõrvar oli üks tundmatu maskiga meesterahvas. Pärast 10 aastat kestnud uurimist pole suudetud mõrtsukat tuvastada.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005157281.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,496 korda, 1 külastust täna)