Timo Soini: jätkan ministri ja rahvasaadikuna

Põlissoomlaste erakonna juht, parlamendi liige ja välisminister Timo Soini, kes teatas täna erakonna juhi ameti mahapanemisest, ütles täna Vantaa lennujaamas korraldatud pressikonverentsil, et jätkab ministri ja rahvasaadikuna kuni selle ametiaja lõpuni.

Soini ütles, et lõplik otsus erakonna juhi ametikoht maha panna sündis neljapäeval. Otsuse arutas ta kodus läbi koos abikaasaga. Ta ütles, et jätkab välisministri kohal ning Eduskunta liikmena (Soomes on valitsuse liikmed samal ajal ka parlamendi liikmed) kuni praeguse ametiaja lõpuni. Uued Eduskunta valimised toimuvad 14. aprillil 2019. aastal.

Soini ütles, et Põlissoomlaste jaoks on praegu tähtsaim ülesanne võita kohalike omavalitsuste valimised. Erakonna esimehe uue võimaliku kandidaadi kohta ei osanud ta veel midagi öelda, aga ei välistanud, et avaldab oma soosiku nime.

Välisminister Soini lendas täna Brüsselisse Euroopa Liidu välisasjade nõukogu istungile.

Soomes on spekuleeritud, et seoses Soini lahkumisega erakonna juhi kohalt võib praegune valitsus laguneda. Soini paneb erakonna juhi ameti maha juuni algul toimuval erakonna kongressil.

Kommentaarid
(Külastatud 170 korda, 1 külastust täna)