Tamperes tuleb müügile esimene kunstiline Muumi-tass

Muumi-fännidel on rõõmustamist, sest Tamperes tuleb maikuus müügile esimene kunstiline Muumi-tass, mis on tehtud Muumide looja Tove Janssoni algupärase joonistuse järgi. Tassi teema on Taikurin hattu ehk Võluri müts.

Uue tassi müük algab Tampere-talo poes 9. mail ja hiljem tuleb see müüki Tamperes 17. juunil avatavas maailma ainsas Muumimuuseumis. Võluri müts on esimene joonistus, mis kantakse Muumi-tassile. Tassi valmistaja on Soome portselanitehas Arabia. Tassi põhjal on kiri: Muumimuuseum, Tampere.

Tove Janssoni joonistus valmis 1950. aastal. Arabia on Muumi-tasse valmistanud 1990ndate aastate algusest alates.

Esimesel kunstilisel Muumi-tassil on peal sellised Muumisarja kangelased nagu Muumitroll, Muumimamma, Muumipapa, Piripiiga, Sniff ja hatifnatid. Peal on ka Tutsik ja Lipsik, salapärane võlur ning must panter.

Kunstilise Muumi-tassi esikülg. Kujutis: Muumimuuseum
Kunstilise Muumi-tassi tagakülg. Kujutis: Muumimuuseum
Kommentaarid
(Külastatud 1,457 korda, 1 külastust täna)