Suvilate hinnad Soomes vabalanguses

Soome on suvilate hinnad viimastel aastatel olnud suures languses. Rannasuvila ehk soomepäraselt rantamökki hind Helsingi piirkonnas kukkus möödunud aastal lausa viiendiku võrra.

Kogu Soomes kukkusid suvilate hinnad ühe aastaga 8 protsenti, vahendab Helsingin Sanomat.

Möödunud aastal küll tarbijate kindlus tuleviku suhtes paranes, et aga suvilate hinnas see ei kajastunud. Hinna kukkumine tähendab ühtlasi seda, et paremini lähevad kaubaks odavamad suvilad.

Suvilate hinnad tõusid Soomes kiiresti 2000ndatel aastatel kuni aastani 2012. Sealt edasi on olnud suur langus. Suvilate ostu mõjutab asjaolu, et pered on olnud viimastel aastatel ettevaatlikud ning panustanud pigem igapäevasesse elamisse.

Aastakümneid tagasi olid Soomes kõige nõutumad suvilakrundid mere ääres. Viimastel aastatel on aga eelistused muutunud ja paljud inimesed ei soovi enam suvilat mere äärde, kuna merevee kvaliteet on oluliselt halvenenud. Paljud eelistavad mere asemel siseveekogusid.

Rantamökin hinta putosi viidenneksen Helsingin lähellä – Katso miten hinnat ovat muuttuneet koti- tai mökkikunnassasi

Tilaajille Rantamökkien hinnat kääntyivät laskuun viime vuonna. Koko maassa kaava-alueiden rantamökkien keskihinnat laskivat edellisvuodesta 8 prosenttia ja haja-asutusalueella 3 prosenttia. Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 448 korda, 1 külastust täna)