Suures kahjumis Seppälä taotleb pankrotikaitset ja sulgeb 14 kauplust

Pika ajalooga rõivakauplusekett Seppälä taotleb Soomes pankrotikaitset ja sulgeb 14 kauplust. Ettevõte viis täna Helsingis kohtusse sisse saneerimistaotluse, edastab Helsingin Sanomat.

Kahjumis ettevõte alustas kulude kärpimist juba möödunud aastal, aga pole suutnud kahjumist välja tulla.

Oleme kahjumis, tunnistas ettevõtte juht Eveliina Melentjeff. Ta polnud nõus veel täpsemalt tulemust kommenteerima, kuna aruanne on kinnitamata. Seppälä grupi käive oli 2016. aastal ligi 40 miljonit eurot ja ettevõttes töötab ligi 500 inimest.

Melentjeff tunnistas, et ettevõte pole suutnud teha sellist käivet, et see aitaks kulusid tasa teha. Ettevõte peab nüüd vähendama kahjumis kaupluste hulka seda kas rendileppeid ringi vaadates või muul moel. Melentjeff polnud nõus nimetama kahjumis kaupluste arvu.

Seppälä alustas töötajatega läbirääkimisi, et sulgeda 14 kauplust vastavalt sellele, kuidas rendilepingud lõppevad. Pärast sulgemisi on ketil Soomes järel veel 78 poodi. Lisaks on ettevõttel kauplused Eestis.

Veel detsembris eitas ettevõtte juht Kauppalehtile antud intervjuus seda, et ettevõte on kriisis. Juba siis olid ettevõttel makseraskused, näiteks on jäetud rendimakseid tasumata.

Ettevõtte asutasid 1930. aastal Kouvolas Edvard Seppälä ja tema vend. 1960ndatel võtsid ettevõtte juhtimise üle Hannu ja Liisa Seppälä. Liisa Seppälä perenimi vahetus Lipsaneniks pärast seda, kui ta abiellus laulja Danny Lipsaneniga. Hannu Seppälä ja Liisa Lipsanen müüsid ettevõtte Stockmannile 1988. aastal.

Stockmann müüs ettevõtte edasi toonasele tegevjuhile Eveliina Melentjeffile ja tema mehele 2015. aastal.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005108948.html

Kommentaarid
(Külastatud 591 korda, 1 külastust täna)