Soomes teenivad enim hambaarstid ja arstid

Soomes teenivad enim hambaarstid ja arstid. Neist kõrgharidusega spetsialistidest on Soomes kõige suurem puudus.

Hambaarstide keskmine aastapalk oli 2014. aastal Soomes 93737 eurot. Võrdluseks, samamoodi kõrgharidusega kunstnike ja muusikute palk oli aastas kümme korda väiksem, ligi 10 tuhat eurot, vahendab Iltalehti.

Iltalehti tegi uurimise ligi 400 kõrgharidust nõudva ameti kohta ja leidis, et arstid teenivad kõige rohkem. Järgnevad juristid, maamõõtjad ja laevakaptenid, kelle aastapalk jääb 60 tuhande euro piirimaile.

Lisaks selgus Iltalehti uuringust, et arstiks pääseb Soomes üsna lihtsalt õppima. Samuti on lihtne õppida laevainseneriks, kelle aastatasu jääb 60 tuhande euro kanti. Näiteks kunstiülikooli on Soomes palju raskem sisse saada, aga kunstnikud teenivad ainult 10 tuhat eurot aastas.

Soomes teenib üldse hästi merega seotud ametites. Kui keskmine aastapalk on Soomes kõrgharidusega töötajatel 35 tuhat eurot aastas, siis rakendusliku kõrgharidusega laevakapten teenib keskmiselt 50 tuhat eurot aastas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,389 korda, 1 külastust täna)