Soomes suureneb tervishoiutöötajate puudus

Soomes suureneb aasta-aastalt puudus tervishoiutöötajatest. Võrreldes varasema aastaga on puudus kaks korda suurenenud.

Soome töö- ja majandusministeeriumi koostatud tööjõubaromeetri järgi on kõige suurem puudus sotsiaal- ja tervishoiutöötajatest. Kui aasta tagasi oli puudus põhiliselt arstidest, siis nüüd on laienenud puudus kõigile tervishoiutöötajatele. Suurim puudus on näiteks praegu kõneterapeutidest. Lisaks meditsiinitöötajatele on puudus koduabilistest.

Soomes on suurenemas puudus ehitajatest, eriti aga ehituse töödejuhatajatest. Tööjõupuudus on suurenemas ka keevitajate ja tööpingi operaatorite osas.

Tööjõu ülepakkumine on kõige suurem sekretäride osas. Samuti on Soomes liiga palju õmblejaid, mööbli valmistajaid, elektroonika parandajaid, ajakirjanikke, muusikuid, turundusinimesi, disainereid ja trükitöölisi. Uute elukutsetena on ülepakkumise TOP 15-sse tõusnud müüjad ja fotograafid.

Kommentaarid
(Külastatud 345 korda, 1 külastust täna)