Soomes levib S-Marketiga seotud veebipettus

Soomes levib tuntud poeketi S-Marketiga seotud veebipettus. Inimestele saadetud elektronkirjas palutakse klikkida lingile, kus avaneb ankeet, milles palutakse sisestada andmed, et osaleda 500-eurose kinkekaardi loosimises. Tegelikult pole asi S-Marketiga üldse seotud, vahendab Ilta-Sanomat.

Selliseid petukirju on saadetud laiali täna hommikul. Ankeedis palutakse ühtlasi sisestada oma S-Marketi tunnuskood ja maksta 1 euro, milleks palutakse sisestada pangakaardi andmed. Pärast andmete sisestamist seotakse inimene PointWorld veebiteenusega, mis hakkab igas kuus pangakaardilt maha võtma 39 eurot.

Petukirjas palutakse täita ankeet ja maksta 1 eurot.

S-Marketi kaupluseketti haldav S-grupp andis teada, et tegemist on pettusega. S-grupp ei küsi kunagi oma kampaaniates klientide pangakaardi andmeid. Ühtlasi näitab pettust see, et petturite koduleht asub välismaal. S-grupp kogub asja kohta infot ka oma kodulehel.

Pettus meenutab möödunud nädalal levinud Finnkino-pettust. Mõlema puhul juhitakse klient veebiküljele, kus palutakse täita ankeet.

Varo tätä viestiä – S-ryhmän nimissä hyvällä suomella tehty huijaus leviää

S-ryhmän nimissä levitetään huijaussähköpostia, jossa ihmisille tarjotaan 500 euron lahjakortteja. Viestejä on levitetty ainakin maanantaiaamuna. Sähköposti on kirjoitettu verrattain hyvällä suomen kielellä. Viestin otsikko on Kiitos osallistumisesta ja nähdään pian uudestaan. Sen teksti kuuluu kokonaisuudessaan: ” S-MARKET Lahjakortti 500€ Haluaisimme juhlia kanssasi. S-market on juuri avannut 500.

Kommentaarid
(Külastatud 295 korda, 1 külastust täna)