Soomes levib S-Marketiga seotud veebipettus

Soomes levib tuntud poeketi S-Marketiga seotud veebipettus. Inimestele saadetud elektronkirjas palutakse klikkida lingile, kus avaneb ankeet, milles palutakse sisestada andmed, et osaleda 500-eurose kinkekaardi loosimises. Tegelikult pole asi S-Marketiga üldse seotud, vahendab Ilta-Sanomat.

Selliseid petukirju on saadetud laiali täna hommikul. Ankeedis palutakse ühtlasi sisestada oma S-Marketi tunnuskood ja maksta 1 euro, milleks palutakse sisestada pangakaardi andmed. Pärast andmete sisestamist seotakse inimene PointWorld veebiteenusega, mis hakkab igas kuus pangakaardilt maha võtma 39 eurot.

Petukirjas palutakse täita ankeet ja maksta 1 eurot.

S-Marketi kaupluseketti haldav S-grupp andis teada, et tegemist on pettusega. S-grupp ei küsi kunagi oma kampaaniates klientide pangakaardi andmeid. Ühtlasi näitab pettust see, et petturite koduleht asub välismaal. S-grupp kogub asja kohta infot ka oma kodulehel.

Pettus meenutab möödunud nädalal levinud Finnkino-pettust. Mõlema puhul juhitakse klient veebiküljele, kus palutakse täita ankeet.

http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005124966.html

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)