Soomes kohalikud valimised 9. aprillil

Soomes toimuvad kohalikud valimised tänavusel, 2017. aastal 9. aprillil. Sel päeval valitakse neljaks aastaks volikogude liikmed ja asendusliikmed.

Kokku valitakse volikogudesse üle Soome 8999 inimest. Volikogude uue koosseisu tegevus algab 1. juunil, edastas justiitsministeerium.

Valima on õigus minna kõigil Soome elanikel, kes valimispäevaks on 18-aastased. Elukoht fikseeritakse 17. veebruari seisuga. Hääleõiguslikke inimesi on Soomes ligi 4,4 miljonit. Lisaks Soome kodanikele on kohalikel valimistel hääleõigus Euroopa Liidu kodanikel, samuti Islandi ja Norra kodanikel, kes elavad Soomes. Muud välismaalased on hääleõiguslikud, kui nad on Soomes elanud vähemalt kaks aastat.

Kõigile hääleõiguslikele saadetakse koju ümbrikus valimiskaart. Hääletada saab valimispäeval ja eelhääletusel. Valima minnes peab kaasas olema isikut tõendav dokument nagu pass, isikutunnistus või juhiluba.

Eelhääletus toimub Soomes 29. märtsist kuni 4. aprillini, välismaal 29. märtsist 1. aprillini.

Lähemat infot valimiste kohta saab justiitsministeeriumi valimisküljelt vaalit.fi ja omavalitsusliidu lehelt kuntavaalit.fi.

Kommentaarid
(Külastatud 390 korda, 1 külastust täna)