Soome Valmeti autotehases üle ootuste suur tööhõive

Soomes Uusikaupunkis asuvas Valmeti autotehases, kus toodetakse muu hulgas Mercedese ja Porsche sõiduautosid, on üle ootuste suur tööhõive. Valmet Automotive teatas täna, et alustas värbamiskampaaniat, et võtta tööle täiendavalt 1060 autoehitajat. Sellega tõuseb tehase töötajate arv 2300ni.

Lähiajal alustab tööd 300 inimest ja seejärel veel üle 1000 töötaja, edastas majandusministeerium. Aasta lõpuks peaks tehase töötajate arv kasvama 3700ni.

Valmeti autotehase edu on ületanud ka kõige optimistlikumad ootused, kommenteeris asja pressiteate vahendusel majandusminister Mika Lintilä. See on tema sõnul näide, et kõrgtehnoloogiline tööstus võib Soomes olla edukas.

Uusikaupinki autotööstus on piirkonna üks suuremaid ja olulisemaid tööandjaid, mis aitab kaasa terve piirkonna arengule, lisas Lintilä.

Kommentaarid
(Külastatud 272 korda, 1 külastust täna)