Soome tuleb Rolls-Royce’i isesõitvate laevade arenduskeskus

Briti päritolu rahvusvaheline tehnoloogiaettevõte Rolls-Royce loob Soome Turu linna isesõitvate laevade arenduskeskuse, kus leiab tööd mitusada inimest. Ettevõte plaanib investeerida nn tarkade laevade arendamisse kokku 230 miljonit eurot, millest märkimisväärne osa tuleb Soome.

Nn targad laevad tähendavad isesõitvaid laevu, mida Rolls-Royce juba on Turus arendanud, vahendab Helsingin Sanomat. Soome valiti arenduskeskuse asukohaks, kuna Soomes on selles vallas jõutud kõige kaugemale.

Rolls-Royce’il juba on uurimiskeskus Norras Ålesundis, kus töötab ligi 600 inimest. Lisaks neile on saanud Norras keskuse ümber tööd veel ligi 400 inimest.

Rolls-Royce’i koostööpartnerid Soomes on tehnoloogia uurimiskeskus VTT ja Tampere tehnikaülikool, lisaks paljud väikefirmad.

Soomes on Rolls-Royce’il juba tehased Raumas ja Kokkolas, kus töötatakse välja, toodetakse ja müüakse laevade seadmeid.

Rolls-Royce perustaa Turkuun tutkimus- ja kehityskeskuksen

Kalliista autoista tunnettu Rolls-Royce perustaa Turkuun etäohjattujen ja autonomisten alusten tutkimus- ja kehityskeskuksen. Keskuksen on tarkoitus olla täydessä toimintavalmiudessa jo tänä vuonna, ja se tulee kasvamaan tulevaisuudessa. “Tämä on loistava uutinen. Rolls-Roycen kaltaisen globaalin teknologiayrityksen tutkimus- ja kehityskeskuksen sijoittuminen Turkuun on iso voitto meille ja koko Suomelle, ja ennen muuta jälleen uusi tunnustus suomalaiselle maailmanluokan osaamiselle”, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

Kommentaarid
(Külastatud 191 korda, 1 külastust täna)