Soome rahvuslased kavandavad laupäevaks puhastust immigrantidest

Soome rahvuslased kavandavad laupäevaks, 11. märtsiks kella 15-17 Helsingi kesklinnas Rautatientoril puhastust sinna kogunenud immigrantidest. Ürituse kohta on avatud leht Facebookis. Praeguse seisuga soovib ettevõtmises osaleda ligi 300 inimest.

Veebis liigub info, et üritusele on oodata osalejaid Eestist ja Poolast, vahendab Helsingin Sanomat. Helsingi politsei suhtub asjasse ettevaatlikult, ühtegi korraldajat pole veel teada.

Nädalavahetusel saab kuu aega sellest, kui paar aastat tagasi illegaalselt Soome saabunud immigrandid on avaldanud Helsingi kesklinnas meelt varjupaiga andmisest keelduvate otsuste ja maalt väljasaatmistega seoses.

Puhastuse korraldajad rühmitusest Suomen Kansalaismieliset (Soome rahvuslased) on esitanud nõudmise, et immigrantide laager peab Rautatientorilt olema kadunud ülehomseks, 10. märtsiks. Kui nii ei juhtu, siis tullakse 11. märtsil kohale ja näidatakse, mis immigrantidest arvatakse.

https://www.facebook.com/events/393748150979993/?active_tab=discussion

Lehe kommentaarides on välja toodud isegi seda, et moslemitele ja „muule pasale” on aeg koht kätte näidata. Kas on kohta, kuhu Helsingis majutada 50 võitlejat, küsis inglise keeles üks mees, kes väitis end olevat Poolast.

Kommentaarides soovitatakse prügiauto toomist Rautatientorile, et meeleavaldajate telgid ja muud asjad sinna sisse visata.

Helsingi kesklinnas on nii immigrandid kui nende vastased meelt avaldanud alates 10. veebruarist. Nii pikad meeleavaldused on Soomes väga haruldased, aga politseil pole olnud põhjust neid laiali saata. Meeleavaldused saavad jätkuda, kuni linn teeb politseile ettepaneku nende laialisaatmiseks. Politsei võib meeleavalduse laiali saata ka siis, kui see kujutab ohtu või muud kahju ümbritsevale.

Tavakodanikel pole mingit õigust minna ja meelevaldust takistada või seda laiali saata. Kui meeleavaldust minna takistama, siis võib saada süüdistuse kuriteos.

Politsei on Helsingis laupäeval kohal ja hoiab asjal silma peal.

Peamiselt iraaklastest ja afgaanidest koosnev immigrantide laager Rautatientoril kavandab laupäevaks kella 16ks Oikeus elää (Õigus elada) toetuskontserti, milleks on politseilt küsitud ka luba. Üritust toetab Rautatientoril tegutsev liuväli, mis asub kahe meeleavaldajate laagri vahel.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005118764.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,248 korda, 1 külastust täna)