Soome rahvuslased kavandavad laupäevaks puhastust immigrantidest

Soome rahvuslased kavandavad laupäevaks, 11. märtsiks kella 15-17 Helsingi kesklinnas Rautatientoril puhastust sinna kogunenud immigrantidest. Ürituse kohta on avatud leht Facebookis. Praeguse seisuga soovib ettevõtmises osaleda ligi 300 inimest.

Veebis liigub info, et üritusele on oodata osalejaid Eestist ja Poolast, vahendab Helsingin Sanomat. Helsingi politsei suhtub asjasse ettevaatlikult, ühtegi korraldajat pole veel teada.

Nädalavahetusel saab kuu aega sellest, kui paar aastat tagasi illegaalselt Soome saabunud immigrandid on avaldanud Helsingi kesklinnas meelt varjupaiga andmisest keelduvate otsuste ja maalt väljasaatmistega seoses.

Puhastuse korraldajad rühmitusest Suomen Kansalaismieliset (Soome rahvuslased) on esitanud nõudmise, et immigrantide laager peab Rautatientorilt olema kadunud ülehomseks, 10. märtsiks. Kui nii ei juhtu, siis tullakse 11. märtsil kohale ja näidatakse, mis immigrantidest arvatakse.

Puhdistus

Lähes kolme viikkoa on Helsingin keskustaa miehittänyt laittomasti maassa oleskelevat turvapaikanhakijat. Loppua tuolle miehitykselle ei ole näköpiirissä, ei ennen kun maahanmuuttovirasto ja viranomaiset taipuvat heidän vaatimuksiinsa sekä Suomen lainsäädäntö muutetaan heidän vaatimustensa mukaiseksi. Nyt on tullut aika laittaa tuolle pelleilylle loppu! Vaadimme päättäjiä ja viranomaisia tekemään välittömästi päätökset joiden perusteella, kaunista pääkaupunkiamme rumentava ja turvattomuutta herättävä leiri puretaan!

Lehe kommentaarides on välja toodud isegi seda, et moslemitele ja „muule pasale” on aeg koht kätte näidata. Kas on kohta, kuhu Helsingis majutada 50 võitlejat, küsis inglise keeles üks mees, kes väitis end olevat Poolast.

Kommentaarides soovitatakse prügiauto toomist Rautatientorile, et meeleavaldajate telgid ja muud asjad sinna sisse visata.

Helsingi kesklinnas on nii immigrandid kui nende vastased meelt avaldanud alates 10. veebruarist. Nii pikad meeleavaldused on Soomes väga haruldased, aga politseil pole olnud põhjust neid laiali saata. Meeleavaldused saavad jätkuda, kuni linn teeb politseile ettepaneku nende laialisaatmiseks. Politsei võib meeleavalduse laiali saata ka siis, kui see kujutab ohtu või muud kahju ümbritsevale.

Tavakodanikel pole mingit õigust minna ja meelevaldust takistada või seda laiali saata. Kui meeleavaldust minna takistama, siis võib saada süüdistuse kuriteos.

Politsei on Helsingis laupäeval kohal ja hoiab asjal silma peal.

Peamiselt iraaklastest ja afgaanidest koosnev immigrantide laager Rautatientoril kavandab laupäevaks kella 16ks Oikeus elää (Õigus elada) toetuskontserti, milleks on politseilt küsitud ka luba. Üritust toetab Rautatientoril tegutsev liuväli, mis asub kahe meeleavaldajate laagri vahel.

Uusnatsit mainostavat turvapaikanhakijoiden mielenosoitusleiriin tehtävää “puhdistusta” – poliisi: “otamme uhan tosissamme”

Sosiaalisessa mediassa suunnitellaan turvapaikanhakijoiden Helsingin Rautatientorilla jo viikkoja pitämän mielenosoitusleirin omavaltaista purkamista. Nettikeskusteluissa liikkuu väitteitä myös siitä, että Viroa ja Puolaa myöten olisi tulossa osallistujia häätämään mielenosoittajia. Myös Pohjoismainen vastarintaliike -uusnatsijärjestö mainostaa ensi lauantaina järjestettävää Puhdistus-tapahtumaa nettisivuillaan. Poliisihallitus jätti viime viikolla kanteen kyseisen järjestön lakkauttamiseksi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,214 korda, 1 külastust täna)