Soome õpetajatel on Rootsis keelatud rääkida soome keelt

Soome õpetajatel on Rootsis keelatud rääkida oma emakeelt, soome keelt. See puudutab näiteks soome keele rääkimist omavahel õpetajate toas. Soome õpetajad on pidanud keelekasutuse pärast lausa vabandama, mis on solvav, rääkis Rootsis töötavate soome õpetajate liidu juht Sirpa Humalisto intervjuus Rootsi televisioonile.

Humalisto ütles, et on sellise keeluga puutunud kokku oma töös ja seda on kurtnud teised soome õpetajad, kes Rootsis töötavad. Humalisto sõnul on lahendus asjast rääkimine, sest paljud ei ole kursis keelte õigustega ja ei tea seda, et soome keel on Rootsis vähemuskeel.

Humalisto sõnul on tunne, et soome keelt peetakse Rootsis väheväärtuslikuks. Ühtlasi on üllatav see, et selline asi on just koolides, mis peaks käima arengus teistest ees.

Kommentaarid
(Külastatud 302 korda, 1 külastust täna)