Soome näitleja kodu oli hallitusepomm – kindlustus ei maksnud midagi

Soome näitleja Sana Stellani kodu osutus hallitusepommiks, remondi peale kulus 200 000 eurot, millest kindlustus ei korvanud mitte midagi.

Hallituse tõttu oli näitleja sunnitud hävitama kõik pere raamatud. Pärast üheksat kuud pagenduses saavad Stellani abikaasa ja kolm last kolida tagasi oma endisesse koju, mis hallituse tõttu sisuliselt uuesti üles ehitati, vahendab Helsingin Sanomat.

Stellani pere ostis oma maja neli aastat tagasi ja enne seda kontrolliti maja korrasolekut kaks korda. Kummalgi korral hinnati maja seisukord heaks. Aasta tagasi tehtud katuseremondi käigus ilmnes kurb tõde: 1960ndate lõpus ehitatud maja kõik seinad olid hallitanud. Majas oli varem käinud hallitusekoer, aga see ei saanud midagi aru, sest hallitanud oli terve maja.

Stellan ise räägib, et majas käisid mitmed asjatundjad, aga keegi ei suutnud tuvastada imeliku lõhna põhjust. Kui lõpuks selgus, et hallitus oli seinte vahel, siis oli see kurb tõdemus. Perre oli sündimas väike laps ning tegutseda tuli kiiresti.

Algul tehti kindlaks hallituse asukohad ja selgus, et seda oli igal pool: nii mööblis, kardinates kui vaipades. Maja seisukorra kontrollimisse pole Stellanil enam mingit usku. Sadu eurosid maksnud ekspertiisid ei tuvastanud mitte midagi. Lisaks ei vastutanud kontrolli teinud firmad mitte millegi eest.

Maja remont läks lõpuks väga kalliks. Õnneks saadi maja müüjaga kokkuleppele, et kulud jaotatakse pooleks. Hallitusmikroobid olid majas igal pool, mistõttu tuli minema visata nii mööblit kui riideid. Ootamatu oli ka see, et kindlustus ei korvanud mitte midagi.

Hallituse likvideerimine läks maksma ligi 200 000 eurot. Õnneks ei tekkinud hallitusest tõsisemaid tervisehädasid kui kinnine nina ja peavalu. Lastele on näitleja õhtuti laulnud hallituselaule, et tõsine asi naljaks pöörata.

Pere kogu vaba aeg on läinud hallitusega võitluse peale. Majal on täiesti uus sisustus ning kõik vanad asjad viidi prügimäele. Asjal on ka positiivne külg: asjadest loobumine on praegu moes ning ilma asjadeta on kergem elada. Kahju oli vaid ühest Londonist ostetud reiskohvrist, laste joonistustest ja beebivannist. Vanad fotod pandi kilekotti.

Sanna Stellan tuletab kõigile koduostjatele meelde, et korras majal pole iseloomulikku lõhna. Hallitanud majas on aga vana keldri, vanaema maja või suvila lõhn. Õhus on midagi magusat, paksu ja läppanut. Hiljem öeldi talle, et tema riided olid lõhnanud hallituse järgi, aga keegi ei olnud seda varem öelnud.

Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

“Tällä viikolla olen hävittänyt perheen kirjat”, kirjoitti näyttelijä Sanna Stellan Facebook-päivitykseensä sunnuntai-iltana. Syynä on viisihenkisen perheen kotitalo, jonne he pääsevät vihdoinkin palaamaan noin yhdeksän kuukauden evakossaolon jälkeen. Perhe osti omakotitalon nelisen vuotta sitten ja teetti sinne kaksi kuntotarkastusta. Molemmissa talon todettiin olevan oikein hyvässä kunnossa.

Kommentaarid
(Külastatud 12,169 korda, 1 külastust täna)