Soome järelvalveasutused: ultraheli rasvaeemaldus on oht rasedusele

Soome tervise-ala järelvalveasutused hoiatavad ilusalongides kasutatava ultraheli rasvaeelamuse eest, kuna see kujutab ohtu rasedusele.

Ultraheli kasutatakse ilusalongides järjest enam. Nõuetekohaselt läbi viidud protseduurid on tervisele ohutud. Suure võimsusega seadmetega tehtavad protseduurid nagu rasvaeemaldus võivad siiski olla ohtlikud. Neid protseduure ei tohiks teha raseduse ajal, hoiatavad nii sotsiaal- ja terviseministeerium kui kiirguskeskus. Ühtlasi juhitakse tähelepanu, et ilusalongides võidakse teadmatusest kasutada liiga võimsaid seadmeid, mis kujutavad ohtu tervisele.

Ultraheli rasvaeemalduse eesmärk on lõhkuda rasvkudet ning kiirendada rasva väljumist organismist ainevahetuse teel. Selliseid protseduure pakutakse Soomes ligi 100 eri kohas. Rasvaeemalduse protseduuri käigus võib ultraheli tungida mitmekümne sentimeetri sügavusele, mistõttu võib ultraheli mõjutada inimese luustikku, siseelundeid ja raseduse puhul ka loodet. Ultraheli võib kahjustada veresooni ja põhjustada kudedes põletikke ning verejooksu. Lisaks pääsevad liikuma rasvkudedesse ladestunud ained, mille kiire vabanemine võib ohustada nii inimest ennast, loodet kui ka imetatavat last.

Iluprotseduure ei tohi segi ajada meditsiiniliste protseduuridega, kus ultraheli kasutatakse vähi- ja looteuuringutes. Need uuringud ei kujuta mingit ohtu ei patsiendile ega lootele. Looteuuringute puhul kasutatakse palju väiksema võimsusega seadmeid kui iluprotseduurides.

Kommentaarid
(Külastatud 248 korda, 1 külastust täna)