Sel aastal seikleb Jaapanis Soome animasaadik Fintan

Sel suvel seikleb Jaapanis Soome 100. aastapäeva puhul animasaadik Fintan, kes sündis mõned aastad tagasi Jaapanis sealse Soome saatkonna ja telekanali NHK koostööna.

HNK hakkas 2012. aastal Soome saatkonna Twitteri-kontot kutsuma Fintan-iks. Fintan tuleb sõnadest Finland ja -tan, mis on jaapanipärane hellitusnimi. Jaapani animaatorid Kenji Itoson ja Tomohiro Ishiin lõid Fintani tegelaskuju.

Hiljem on 7-aastane lõvikostüümi riietatud poiss saanud Jaapani sotsiaalmeedias Soome sümboliks. Soome on Jaapanis väga popp. Soome saatkonna Twitteri-kontol on Jaapanis ligi 130 tuhat jälgijat – sellega on Soome populaarsuselt kümnes saatkond Jaapanis.

Nüüd on jaapanlased teinud Fintanist multifilmi, kus Fintan osaleb õhukitarri ja telefoniviskamise MM-võistlustel:

Soome ja Jaapani suhted on väga pikaajalised, 2019. aastal täitub 100 aastat omavaheliste diplomaatiliste suhete algusest. Kokku on kavas teha kolm Fintani-teemalist multikat. Filmid on valmistanud animaator Kenji Itoso töögrupp koostöös Soome suursaatkonnaga. Teine osa tuleb välja aprillikuus ja kolmas hiljem aasta jooksul. Fintanile on andnud hääle üks Jaapani kuulsamatest häälenäitlejatest Saori Hayami.

Kommentaarid
(Külastatud 425 korda, 1 külastust täna)