Reedel Helsingi-Vantaal taas suur lennujaamastreik

Reedel, 17. märtsil on Helsingi-Vantaa lennujaamas ja teistes Soomes lennujaamades taas suur streik. Kavandatav streik on sama suur nagu eelmisel reedel, jätab ära ligi 100 Finnairi lendu ning mõjutab ligi 8000 reisijat.

Streigi aeg on taas 15-19, mis on Finniari lendude jaoks päevas kõige tihedam aeg, kuna siis saabuvad Aasia lennud. Lisaks tuleb ära jätta need hommikused või päevased väljumised, mille tagasijõudmise aeg langeb streigi ajale.

Finnair palub reisijatelet vabandust:

Streik puudutab lennujaama maismaateenindust, sealhulgas turvakontrolli- ja pagasiteenindust. Lisaks kuulub maismaateeninduse hulka lennukite jääst puhastamine, check-in ja väravateenindus.

Streik puudutab põhiliselt lennujaamade maismaateenuseid pakkuvat ettevõtet Airpro, vahendab Helsingin Sanomat. Toetusstreik toimub lisaks järgmistes ettevõtetes: HUB logistics Aviation, LSG Sky Chefs Finland, Aviator Finland, Swissport Finland, Finnair Helsinki Airport Customer Services, Finnair Cargo, AntiDeIcing ADI ja RTG Ground Handling. Koos toetusstreigiga osaleb streigis ligi kaks tuhat lennujaama töötajat.

Soome lennujaamu haldav Finavia teatas, et edasised streigipäevad on 22-24. märts kell 14-18.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005127595.html

Kommentaarid
(Külastatud 427 korda, 1 külastust täna)