Reedel Helsingi-Vantaal taas suur lennujaamastreik

Reedel, 17. märtsil on Helsingi-Vantaa lennujaamas ja teistes Soomes lennujaamades taas suur streik. Kavandatav streik on sama suur nagu eelmisel reedel, jätab ära ligi 100 Finnairi lendu ning mõjutab ligi 8000 reisijat.

Streigi aeg on taas 15-19, mis on Finniari lendude jaoks päevas kõige tihedam aeg, kuna siis saabuvad Aasia lennud. Lisaks tuleb ära jätta need hommikused või päevased väljumised, mille tagasijõudmise aeg langeb streigi ajale.

Finnair palub reisijatelet vabandust:

Finnair on Twitter

IAU airport strike affects Finnair flights on March 17 – over 90 flights will be cancelled. We are so sorry! More: https://t.co/OY2Em8dZqs

Streik puudutab lennujaama maismaateenindust, sealhulgas turvakontrolli- ja pagasiteenindust. Lisaks kuulub maismaateeninduse hulka lennukite jääst puhastamine, check-in ja väravateenindus.

Streik puudutab põhiliselt lennujaamade maismaateenuseid pakkuvat ettevõtet Airpro, vahendab Helsingin Sanomat. Toetusstreik toimub lisaks järgmistes ettevõtetes: HUB logistics Aviation, LSG Sky Chefs Finland, Aviator Finland, Swissport Finland, Finnair Helsinki Airport Customer Services, Finnair Cargo, AntiDeIcing ADI ja RTG Ground Handling. Koos toetusstreigiga osaleb streigis ligi kaks tuhat lennujaama töötajat.

Soome lennujaamu haldav Finavia teatas, et edasised streigipäevad on 22-24. märts kell 14-18.

Lentolakko toteutunee perjantaina – palkan­saajapuoli ei hyväksy valtakunnansovittelijan sovintoehdotusta

Ilmailualan unioni IAU:n perjantainen työseisaus todennäköisesti toteutuu. Vielä ei ole tiedossa, kuinka laaja lakosta tulee. HS:n tietojen mukaan IAU:n hallinto ei edes käsittele valtakunnansovittelija Minna Helteen viime yönä antamaa sovintoehdotusta, koska sen mielestä se on liian työnantajan linjan mukainen. HS:n tietojen mukaan IAU toivoo, että työriidan käsittelyä jatketaan jo tällä viikolla, mutta voi olla, että käsittely siirretään ensi viikkoon.

Kommentaarid
(Külastatud 419 korda, 1 külastust täna)