Ootamatu areng: Putin on valmis kohtuma Trumpiga, ja seda Soomes!

Venemaa president Vladimir Putin ütles täna Arhangelskis peetava rahvusvahelise Arktika Foorumi pressikonverentsil, et on valmis kohtuma USA presidendi Donald Trumpiga.

Kahe presidendi kohtumine võiks Putini väitel toimuda Arktilise nõukogu tippkohtumisel, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome president Sauli Niinistö kinnitas täna Arhangelskis, et Soome korraldab Arktika riikide tippkohtumise järgmise kahe aasta sees. Ta rääkis sellest kohtumisel Putini ja Islandi presidendi Guðni Thorlacius Jóhannesson’iga.

Kolm presidenti osalesid täna ka paneelis, mida juhatas USA telekanali CNBC saatejuht Geoff Cutmore. Ta küsis Niinistö käest, kas see kohtumine võiks toimuda juba järgmisel aastal enne G20 tippkohtumist juulikuus Saksamaal. Niinistö vastas, et miks mitte, kui Venemaa ja USA sellega nõustuvad.

Putin kiitis Soomet kohtumispaigana, aga ei näinud põhjust kohtumisega kiirustamiseks. Samas ütles Putin, et kohtmisel võiks leida kompromisse sellistes vaidlusküsimustes nagu Ukraina.

Pärast paneelis osalemist jätkasid Putin ja Niinistö neljasilmavestlust.

Helsingin Sanomat kirjutas juba detsembris, et Soome tahab korraldada Arktilise nõukogu kohtumise veel selle aasta sees. Soome eesistumise aeg algab nõukogus maikuus. Välisministeeriumi Arktika suursaadik Aleksi Härkönen ütles toona, et Soome on valmis kohtumise korraldama, kui rahvusvaheline olukord seda võimaldab.

Arktilise nõukogu 20 tegevusaasta jooksul pole veel kordagi korraldatud liidrite kohtumist. Arktilisse nõukokku kuuluvad kõik Põhjamaad, Venemaa, USA ja Kanada.

TPKanslia on Twitter

Presidentit Niinistö ja Putin tapaamisessa Arktisen konferenssin yhteydessä.

Putin on valmis tapaamaan Trumpin Suomessa

Arkangel/Helsinki Venäjän presidentti Vladimir Putin on valmis tapaamaan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin Suomessa Arktisen neuvoston huippukokouksessa. Putin ilmoitti asiasta torstaina Arkangelissa Pohjois-Venäjällä Arktinen foorumi -tilaisuudessa. Suomen presidentti Sauli Niinistö ilmoitti torstaina, että Suomi järjestää kahden vuoden kuluessa Arktisen huippukokouksen. Hän kertoi asiasta kolmen maan presidenttitapaamisessa Arkangelissa.

Kommentaarid
(Külastatud 300 korda, 1 külastust täna)