Niinistö kohtub homme Putiniga

Soome president Sauli Niinistö osaleb homme, 30. märtsil Venemaal Arhangelskis toimuval Arktika Foorumil. Päeva jooksul kohtub Niinistö ühtlasi Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

President Niinistö osaleb presidendi kantselei info kohaselt foorumil paneeldiskussioonil „Inimesed ja Arktika”. Paneelis osalevad veel Venemaa president Vladimir Putin ja Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson.

Arktika Foorum toimub juba neljandat korda ja selle eesmärk on piirkonna arendamine. Venemaa korraldas foorumi viimati 2013. aastal ja see toimus Salekhardis. President Niinistö osales ka Salekhardis toimunud foorumil.

Foorumiga seoses kohtusid möödunud aasta lõpus Soome peaminister Juha Sipilä ja Venemaa president Dmitri Medvedjev. Soome on huvitatud Põhja meretee aluse fiiberoptilise sidekaabli rajamisest. Põhja meretee on lühim tee Põhja-Euroopa ja Kaug-Ida vahel.

Kommentaarid
(Külastatud 194 korda, 1 külastust täna)