Migrandi gaasitamisse on segatud Soome poliitik

Eile õhtul Helsingi südalinnas toimunud intsidenti, mille käigus lasti migrandile gaasi näkku, on segatud kohalik poliitik Laura Niitamo.

Niitamo võis ära tunda veebi üles pandud videost gaasitamise kohta, vahendab Helsingin Sanomat. Niitamo kandideerib kevadel kohalike omavalitsuste valimistel Helsingis kristlike demokraatide nimekirjas osana Paavo Väyryneni valimisliidust Terve Helsinki.

Ühes teises videos räägib soomlastest meeleavaldajate rühmituse Suomi Ensin esindaja Marco de Wit, kuidas Niitamo filmis kaameraga toimunut, kui ühtäkki üks migrantidest teda ründas. Seepeale lasi samas kõrval olnud Niitamo abikaasa Jari Hanhikari migrandile gaasi näkku. Pärast seda kutsusid migrandid kohale nii politsei kui kiirabi.

Kiirabi pärast gaasitamise juhtumit immigrantide meeleavalduse laagri juures. Kujutis: Youtube

Politsei uurib gaasitamise asja kui vägivalla juhtumit. Politsei selgitab praegu välja juhtunus osalejaid. Politseikomissar Petri Juvoneni info kohaselt olid ohver ja tema kaaslane minemas välikäimlasse, aga rahvuslased takistasid neid. Lõpuks lasti ühele välismaalasele gaasi näkku. Pärast seda läks ohver oma nägu lähedalasuvasse restorani pesema, ent talle järgnesid sündmuskohal olnud mehed. Politsei info kohaselt olid need mehed ohvrit ja tema kaaslast ähvardanud.

Hiljem ütles Laura Niitamo asja kommenteerides, et hoopis migrandi taustaga mees takistas Suomi Ensin liikmel tualeti kasutamist.

Rautatientori välitualett asub kohe Suomi Ensin meeleavalduse asukoha lähedal.

Niitamo tunnistas gaasitamist, aga ütles, et see oli enesekaitseabinõu. Üks migrandi taustaga meestest oli tõstnud käe tema kõri suunas ja sel hetkel lastigi mehele gaasi näkku. Niitamo ütles, et tema ise gaasi ei lasknud, see oli üks tema kõrval seisnud meestest. Niitamo ütles, et ka tema ise on teinud asja kohta kuriteoteate. Ta tegi seda elektrooniliselt, mis tähendab, et see võetakse menetlusse teatud viivitusega.

Jari Hanhikari. Kujutis: Youtube

Poliisi tutkii Helsingin Rautatientorin kaasusumutusta pahoinpitelynä – turvapaikanhakijaa suihkutettiin sumutteella kasvoihin

Helsingin poliisi tutkii Rautatientorilla sunnuntai-iltana tapahtunutta välikohtausta pahoinpitelynä. Turvapaikanhakijaa suihkutettiin tilanteessa jonkinlaisella kaasusumutteella kasvoihin. “Poliisilla on tapauksesta videomateriaalia ja materiaalin perusteella ainakin vaikuttaa siltä, että tapausta on edeltänyt pidempi sanaharkka ja töniminen Rautatientorilla”, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvonen kertoo Helsingin poliisin maanantaiaamuna lähettämässä tiedotteessa. Poliisi selvittää tällä hetkellä videolla näkyvien ihmisten osuutta tapahtumiin.

Kommentaarid
(Külastatud 652 korda, 1 külastust täna)