Löök Soome sõpradele: soomekeelne raadio Eestis jääb tegevusloast ilma

Soomekeelne SSS-Raadio Eestis jääb tegevusloast ilma, kuna Tehnilise Järelvalve Amet (TJA) eelistas soomekeelse raadio asemel majanduslehte Äripäev.

Amet väljastas avaliku konkursi tulemusena kaks regionaalse raadioteenuse osutamise tegevusluba – ühe Harjumaal ja teise Ida-Virumaal raadioteenuse osutamiseks.

Harjumaa levipiirkonna konkursil tunnistas TJA parimaks ASi Äripäev taotluse programmiga „Äripäeva raadio”. Sellele levipiirkonnale taotles luba ka Eestisoomlaste Ühendus Sibelius, Sauna ja Sisu MTÜ – programmiga „SSS Radio”.

See tähendab, et SSS-Raadio jääb ilma oma ajutisest tegevusloast Harjumaal sagedusel 92,4 MHz ja see läheb Äripäeva raadio käsutusse. Äripäev on omakorda lubanud loa saamisel käivitada raadiojaama kolme kuu jooksul. Seni edastas Äripäev vaid üksikuid jutusaateid internetis podcastidena. SSS-Raadio on aga toimiv raadiojaam igapäevase programmiga.

TJA põhjendas oma otsust sellega, et taotlusi hinnati vastavalt kultuuriministri sätestatud kõrvaltingimustele, mis seadsid eelise päevasel ajal rohkem sõnasaateid, levipiirkonna elu kajastavaid saateid ja eesti autorite teoseid pakkuvale programmile.

Ida-Virumaa levipiirkonna konkursil tunnistas TJA parimaks OÜ Huumor taotluse programmiga „Jumor FM“. Sellele levipiirkonnale taotlesid luba veel 3 raadioteenuse pakkujat programmidega „Raadio Volna”, „Raadio Elmar”, „Russkoje Radio”, „Retro FM” ja „DFM”.

Äripäeva raadio alustab Harjumaal sagedusel 92,4 MHz tegevust alates 8. juunist ning Jumor FM Ida-Virumaal sagedusel 97,7 MHz alates 1. maist 2017.

Soomes tegutseb juba mitu aastat eestikeelne raadiojaam Finest FM, millele on Soome riik eraldanud sageduse 105,0 MHz Helsingi, Vantaa ja Espoo piirkonnas ning 104,8 MHz Porvoos. Eestikeelset raadiot Soomes on võimalik kuulata ka Interneti vahendusel või raadio äppiga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,182 korda, 1 külastust täna)