Londoni tapja oli islami usku pööranud Briti kodanik

Londoni tapja, kelle politseinikud pärast tapatööd maha lasid, oli Inglismaal Kentis sündinud 52-aastane Briti kodanik, kes pööras islami usku, vahetas nime ja radikaliseerus arvatavalt Saudi-Araabias käies.

Mehe tegelik nimi oli Adrian Elms, ent ta kasutas hiljem nime Khalid Masoon ja veel tervet rida nimesid, vahendab The Times. Ta oli varem vägivaldsusega silma paistnud, selle eest vangis istunud ja võimude vaatluse all. Lapsepõlves elas ta Rye linnas Ida-Sussexis ja teda kasvatas üksikema. Pärast tapatööd kutsus Isalmiriik ISIS teda oma sõduriks.

Mees oli enne rünnakut üürinud Birminghamis autorendifirmast Enterprise linnamaasturi Hyundai Tucson, sõitnud sellega Brightonisse ja veetnud seal enne Londonisse sõitu öö Preston Parki hotellis.

Rünnakus hukkus kokku viis inimest: terrorist ise, teda kinni pidama läinud 48-aastane politseikonstaabel, Londonis oma 25. pulma-aastapäeva tähistanud 54-aastane mormooni pereisa USA-st, 43-aastane Londoni kooliõpetaja ja lõpuks veel 75-aastane sillal jalutanud vanur.

Lisaks sai rünnakus vigastada ligi 40 inimest, kellest 29 viidi haiglasse.

Vigastatuid oli kokku 10 eri riigist: 12 britti, 4 lõunakorealast, 3 prantslast, 2 rumeenlast, 2 kreeklast ning üks inimene Hiinast, Saksamaalt, Iirimaalt, Itaaliast ja USAst.

http://www.thetimes.co.uk/edition/news/killer-was-muslim-convert-0b66607fv?CMP=TNLEmail_118918_1535406

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)