KUUM: Immigrantide telki visati süütepudel

Helsingi kesklinnas Rautatientoril meelt avaldavate immigrantide telki visati täna hommikul kella 4:30 ajal bensiiniga täidetud süütepudel.

Pudeli viskas telki üks musta riietatud isik, kes põgenes sündmuskohalt jalgrattaga Kaisaniemi pargi suunas, edastab immigrante esindav lehekülg Facebookis.

Tulekahju kustutama läinud immigrandil sai käsi viga ning ta sai arstiabi. Kohapeal olnud soomlased kutsusid kohale politsei.

Immigrandid on juhtunust hämmingus. Me ei kujutanud meelt avaldama hakates ette, et midagi säärast võib juhtuda, ütles asja kohta afgaan Tariq Mommand. Nii Mommand kui immigrantide laagri turvalisuse eest vastutav Karrar Jawameer loodavad, et politsei selgitab välja teo toimepanija ja võtab ta vastutusele.

Immigrandid jätkavad oma rahumeelset meelevaldust ja taotlevad immigratsiooniasutustelt ning Soome valitsuselt õiguspärast, inimlikku kohtlemist.  Immigrandid loodavad, et Soome võimud ja avalikkus mõistavad hukka nii tänase teo kui ka demokraatlikku õigust kasutades meelt avaldama tulnud inimrühma vastu suunatud vägivalla.

Nii immigrandid kui soome rahvuslased on Helsingis Rautatientoril meelt avaldanud juba üle kuu aja.

Kommentaarid
(Külastatud 344 korda, 1 külastust täna)