Jonna ja Jinna olid ühed esimestest, kes täna Espoos abiellusid

Jonna Ahonen ja Jinna Lappalainen olid täna ühed esimestest, kes Espoos abiellusid. Ühtlasi tegid noored ajalugu, sest samasoolised paarid said täna Soomes esimest korda abielluda, vahendab Helsingin Sanomat.

Jonna ja Jinna (mõlemad 24) peavad koos magustoidublogi Dr. Sugar ja olid täna veidi ärevil. Nende mõlema emad pandi kunagi paari täpselt samas kohas.

Uues ilmaliku paaripanemise kavas pole enam abielunaisi ja -mehi, vaid on lihtsalt sugupooled. Jonna ja Jinna ütlesid õigel hetkel „tahan” ning võtsid teineteisel käest kinni. Vähem kui kahe minutiga oli paaripanemise tseremoonia läbi. Tüdrukud tundsid, et on teinud ajalugu.

Espoo registriosakonnas ehk maistraatis registreeriti enne seda veel üks samasooline paar.

Pärast registreerimist läksid vastabiellunud kohvikusse tähistama, kaasa tulid emad ja veel mõned sõbrad. Nädalalõpu veedab paar vikerkaarevärvidega ehitud Helsingi hotellis Clarion. Suurem pulmapidu peetakse tuleval aastal.

Jinna Lappalainen ja Jonna Ahonen saivat toisensa Espoon maistraatissa – “Tuntuu, että on tehnyt historiaa”

Kevään ensimmäisenä iltapäivänä Espoon Tapiolassa taivaalta tihkuu sadetta. Betonisen maistraatin vihkitilojen sisäänkäyntiä suojelee vartija. Historiallinen päivä on ensimmäinen, kun samaa sukupuolta olevat parit voivat mennä Suomessa naimisiin. Jo tällä viikolla avioon astuvat kymmenet nais- ja miesparit. “Kiinnostaisi tietää, monesko pari me olemme”, vaaleanpunaiseen mekkoon pukeutunut Jinna Lappalainen, 24, pohtii.

Kommentaarid
(Külastatud 220 korda, 1 külastust täna)