Jari Aarniost valmib Soomes kirimisari

Helsingi kuulsast narkopolitsei juhist, äsja pikaks ajaks vangi mõistetud Jari Aarniost valmib krimisari, midagi Netflixi Narco laadset.

Sarja nimi on Emperor ja selle eelarve on 4 miljonit eurot. Sarja toodab produktsioonifirma Vertigo ja produtsent-režissöör on Minna Virtanen, vahendab Iltalehti.

Virtanen on teinud varem Soome krimisarju. Uue sarja puhul võetakse eeskuju Netflixi kuulsast sarjast Narco, mis kujutab Kolumbia Medellini kartelli juhi Pablo Escobari elu ja tegevust.

Kodumaine sari keskendub Soome suurimale narkokuritegevusega tegelevale üksusele, Helsingi narkopolitseile RHU ja selle endisele juhile, kriminaalülemkomissar Jari Aarniole. Sari põhineb Aarnio elul ja tegevusel.

Sarja tarbeks on juba küsitletud narkopolitseinikke, advokaate, narkokurjategijaid ja Aarnio pere liikmeid. Vanglas istuvalt Aarniole endalt on saadud samuti tundide kaupa intervjuude käigus kogutud ainest. Aarnio rääkis narkopolitsei argipäevast ja sellest, mis tema enda arvates juhtus.

Sarja tootja Minna Virtanen ütles, et sarjas ei mõisteta kellegi üle kohut, vaid tuuakse esile eri vaatenurgad. Praegu valmib sarja käsikiri, võtted algavad järgmisel aastal. Käimas on ka rahastusläbirääkimised koostööpartneritega Euroopas. Neli miljonit eurot on nii suur summa, et valdav osa sellest peab tulema välismaalt. Sarjal on juba koostööpartnerid Saksa- ja Prantsusmaal. Üks partneritest on Saksa produktsioonifirma, kes on osalenud sarjades Wallander, Modus, Millenium ja Sild.

Välismaiste partnerite abiga tahetakse sarja kvaliteet tõsta tipptasemele. Teistes Põhjamaades on sarja ühe osa maksumus võrreldav filmi maksumusega.

Kellest saab Aarnio osatäitja, sellele veel mõeldud pole, sest sari valmib kõige varem alles kolme aasta pärast. Selleks ajaks peaks olema lõppenud ka kõik Aarnioga seotud kohtuprotsessid.

Kommentaarid
(Külastatud 198 korda, 1 külastust täna)