Immigrant näitas soomlastele keskmist sõrme

Eile avaldasid soomlased Helsingi kesklinnas taas meelt ebaseadusliku massilise immigratsiooni vastu ning immigrant näitas neile selle peale keskmist sõrme.

Youtube keskkonda üles pandud videost on näha, kuidas soomlased karjusid immigrandile „Go home”  (tõlkes: mine koju), aga immigrant ei teinud sellest välja, naeris selle peale ja karjus vastu, et see ongi tema kodu. Lisaks näitas immigrant soomlastele keskmist sõrme.

Nii ebaseaduslikult maale saabunud immigrandid kui ka soomlased on Helsingi kesklinnas meelt avaldanud juba enam kui kuu aega. Immigrantide meelevaldus algas sellest, et neid hakati vägisi tagasi kodumaale saatma. Kui immigrandid oma telgiga kesklinna ilmusid, tulid välja meelt avaldama ka soomlased. Algul olid mõlemad meeleavaldused Mannerheimintie ääres, aga pärast politsei sekkumist kolisid nad üle Rautatientorile.

Immigrandid nõuavad meeleavaldusega, et nende varjupaiga taotlused uuesti läbi vaadataks ja neil lastaks Soome elama jääda. Selliseid välja saatmist ootavaid immigrante on Soomes 10 tuhande ümber. Peamiselt on nad pärit Iraagist ja Afganistanist.

Immigrandid on andnud teada, et nad ei lahku platsi pealt enne, kui nende nõudmised täidetakse. Soomlased jälle on andnud teada, et nemad ei lahku enne kui immigrandid ei lahku.

Soomes on tavaks, et meeleavaldajaid kaitseb politsei ning mõlemaid gruppe, nii immigrante kui nende vastaseid kaitsevad Helsingi kesklinnas Rautatientoril politseinikud.

Kommentaarid
(Külastatud 562 korda, 1 külastust täna)