Hiina liider tuleb visiidile Soome

Hiina Kommunistliku Partei peasekretär ja riigi president Xi Jinping tuleb koos abikaasaga riigivisiidile Soome järgmisel nädalal, 5. aprillil, edastas presidendi kantselei.

Hiina president Xi Jinping ja tema abikaasa Peng Liyuan kohtusid viimati Soome presidendi Sauli Niinistö ja abikaasa Jenni Haukio’ga riigivisiidil Hiinas 2013. aasta aprillikuus. Pärast seda kohtus president Niinistö Hiina liidriga 2014. aasta märtsikuus Haagis. Niinistö ja Xi on kohtunud ka 2010. aastal Soomes, kui Xi oli asepresident ja Niinistö Eduskunta esimees.

Riigivisiidi käigus arutavad presidendid kahe riigi omavahelist koostööd. Kõne alla tulevad Soome ja Hiina poliitilised ja majanduslikud koostöösidemed ning päevakajalised rahvusvahelised küsimused. Koos presidendiga tuleb Soome kõrgetasemeline Hiina delegatsioon.

Lisaks presidendile kohtub Hiina riigipea Soome parlamendi Eduskunta esimehe Maria Lohela ja peaminister Juha Sipiläga.

Varem on Hiina riigipea olnud Soomes riigivisiidil ainult korra, 1995. aastal, kui Soomes käis Jiang Zemin.

Kommentaarid
(Külastatud 442 korda, 1 külastust täna)