Helsingi politsei otsib meeleavaldajate telgi süütajat

Helsingi politsei avaldas turvakaamera pildi, mille järgi otsib meeleavaldajate telgi süütajat.

Ühtlasi avaldas politsei Facebookis turvakaamera videoklipid:

Piltidel ja videos näha olevat meest kahtlustatakse varjupaigataotlejatest meeleavaldajate telgi süütamises Rautatientoril 24. märtsil. Kahtlustatav saabus Rautatientorile mööda Itäinen Teatterikuja tänavat hommikul kella 4.27 ajal. Ta sõitis liuväljaku kõrvalt telgi taha ning läks Eurobasketi-sildi ja telgi vahele. Süütamine toimus kella 4.31 ajal. Õnnetuspaigale jäi sinine kanister, milles oli põlev aine.

Kahtlustatav lahkus mööda Läntinen Teatterikuja tänavat Kaisaniemi parki kella 4.32 ajal, liikudes läbi pargi mere äärde.

Kahtlustataval olid seljas tumedad riided ja peas arvatavalt nokaga suusamüts. Kingad olid valged või oli neis valget värvi. Mehel oli kaasas seljakott, mis minnes oli täis, aga tagasi sõites aga tühi. Jalgratas oli samuti tumedat värvi ja ilma porilaudadeta.

Politsei palub abi mehe isiku kindlaks tegemiseks. Eriti huvitab politseid info mehe kohta, kes samal õhtul või ööl tankis kanistrisse bensiini.

Telgis oli süütamise ajal 12 inimest. Politsei uurib süütamist kui sabotaaži.

Kommentaarid
(Külastatud 236 korda, 1 külastust täna)