Helsingi haridusameti töötajad tassisid töö juurest tehnikat minema

Helsingi haridusameti töötajad elasid aastaid nagu põllul: tassisid töö juurest minema televiisoreid ja muud tehnikat. Kokku on viidud koju tehnikat tuhandete eurode väärtuses, vahendab Helsingin Sanomat.

Tehnikat on koju vedanud põhiliselt ameti IT-osakonna töötajad. Praegu pole veel teada, kas need töötajad lastakse lahti või mitte. IT-osakond on ühtlasi politsei uurimise all seoses võimaliku ajaloo suurima korruptsioonijuhtumiga.

Nimelt kahtlustab politsei, et haridusameti endine IT-juht Hannu Suoniemi on kõrvale pannud miljoneid eurosid maksumaksja raha, mis oli mõeldud koolidele tehnika ostmiseks. Ta võeti jaanuaris vahi alla ja paigutati eeluurimisvanglasse süüdistatuna ulatuslikus pettuses ja ametiseisundi kuritarvitamises. Suoniemi vabanes vanglast veebruaris.

Suoniemi töötas haridusameti IT-juhina alates 1990ndatest aastatest kuni möödunud aasta alguseni. Politsei uuritav tegevus langeb perioodi 2006-2016.

Suoniemi töötas alates 2016. aasta algusest haridusameti turvajuhina ja tema töösuhe on praegu peatatud.

Probleemid haridusametis tulid välja, kui hakati seadmeid üle lugema.

Tästä Helsingin opetusviraston epäselvyyksissä on kyse: työntekijät kantoivat kotiinsa televisioita ja muita laitteita

Korruptioepäilyjen kanssa painivassa Helsingin opetusvirastossa on eletty ainakin lähimenneisyydessä kuin pellossa. HS uutisoi tiistaina, että opetusvirasto epäilee, että kymmenellä sen työntekijällä on ollut käytössään “työn tekemiseen liittymättömiä laitteita”. HS kysyi keskiviikkona opetustoimen johtajalta Liisa Pohjolaiselta tarkennuksia asiaan. Selvisi, että opetusviraston työntekijät ovat kantaneet kotiinsa muun muassa verorahoilla ostettuja televisioita.

Kommentaarid
(Külastatud 248 korda, 1 külastust täna)