Finnair tühistas kõik suvised Miami lennud

Finnairi kimbutab suur lennukite ja töötajate puudus, mistõttu oli firma sunnitud tühistama kõik suvised Miami lennud. Lennud lõppevad 4. mail ja algavad uuesti oktoobrikuus.

Oma teates viitab lennufirma „operatiivsetele põhjustele”, mis tegelikkuses tähendavad suurt lennukite ja töötajate puudust, vahendab Helsingin Sanomat.

Lennufirma meediasuhete juht Päivyt Tallqvist ütles, et töötajate puudus tuleb sellest, et Finnair koolitab töötajaid uute A350-jumbo lennukite jaoks. Lennufirmal on praegu seitse sellist lennukit, aasta lõpus tuleb veel neli lisaks. Koolitused ja uute töötajate värbamine on tekitanud ahelreaktsiooni, kus osa töötajatest viibib koolituste tõttu tööst eemal või õpib muud ametit. Suveks on Finnair üürinud läbi personalifirma 15 pilooti lisaks lennukite A330 tarbeks, aga ka sellest ei piisa, sest Aasia lende on tulnud palju juurde. Lisaks avas firma uue otselennu San Franciscosse.

Juba terve viimase aasta on Finnair rentinud nii lennukeid kui töötajaid teistelt lennufirmadelt. Kevade jooksul on Miami-lende katnud Hispaania lennufirma Iberia. Novembrist jaanuarini lendas Finnair New Yorki Portugali lennufirma Hifly lennukite ja töötajate abil. Enne seda lennati New Yorki Poola LOTi lennukitega.

Kevadel on Finnair tühistanud ühe Hiina lennu ja nüüd siis Miami lennud. Kõigile Miami lennule pileti ostnutele pakutakse firma kulul mõnda muud lennuvõimalust.  Kui klient pole sellega nõus, siis ostetakse piletid tagasi.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005137731.html?share=60b36166517e91104b1ce80f73e31e06

Kommentaarid
(Külastatud 259 korda, 1 külastust täna)