Finnair jätab homme ära üle saja lennu

Soome lennufirma Finnair jätab homme lennujaamatöötajate streigi tõttu ära üle saja lennu, mis tähendab kolmandikku kõigist lendudest. Streigi tõttu ei tööta näiteks lennujaama pagasiteenindus vahemikus kella 15-19.

Finnairi teatel võivad reisijad valida reisiks mõne teise kuupäeva, vahendab Helsingin Sanomat. Lennujaama tegevuse eest vastutav Finavia teatas, et streik puudutab ka teisi Soome lennujaamu lisaks Helsinki-Vantaale.

Lennundustöötajate ametiühing on määranud järgnevateks streigipäevadeks 14. ja 17. märtsi, kui enne seda töötajate nõudmisi ei täideta. Juba pühapäeval jättis Finnair streigi tõttu ära viis lendu. Esmaspäeval jäi ära kümme lendu.

Streik puudutab ka lennujaama turvakontrolli ja muid maismaateenuseid nagu lennukite jääst puhastamine, pagasiteenindus, turvakontroll ja lennukile mineku väravateenus. Streigi ajal võib tekkida häireid ka lennukite varustamisel toiduga.

Streigi on põhjustanud tüli lennujaamateenuseid pakkuva ettevõtte Airpro juhtkonna ja töötajate vahel. Streigi osapoolteks on lennundustöötajate liit ja Airprod esindav teenindusettevõtete liit Palta. Palta arvates on streigi taga lihtsalt lennundustöötajate liidu soov oma võimu näidata.

Lisainfot ärajäetud lendude kohta saab Finnairi kodulehelt.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005120214.html

Kommentaarid
(Külastatud 500 korda, 1 külastust täna)