Eesti president on visiidil Soomes

Eesti president Kersti Kaljulaid on koos abikaasa Georgi-Rene Maksimovskiga täna ja homme, 7-8. märtsil riigivisiidil Soomes.

Soome president Sauli Niinistö ja proua Jenni Haukio võtsid Eesti presidendi presidendilossis vastu kell 10 hommikul, edastas presidendi kantselei. Pressikonverentsi otseülekannet saab vaadata alates kella 11.50.

Presidendid räägivad Eesti ja Soome suhetest, nii majanduse- kui IT- ja hariduse-alasest koostööst. Lisaks on arutusel Euroopa ja Läänemere piirkonna julgeoleku olukord, päevakajalised Euroopa Liidu teemad ning suhted Venemaa ja USA-ga.

Täna kohtub president Kaljulaid veel Eduskunta esimehe Maria Lohela ja peaminister Juha Sipiläga. President osaleb Eesti-Soome koostööseminaril ja paneeldiskussioonil ettevõtlusagentuuris Team Finland.

Kaljulaidi päevakava sisaldab veel tutvumine Soome koolisüsteemiga. Homme, kolmapäeval, 8. märtsil külastab president Latokartano põhikooli Helsingis. Pärast seda sõidab presidendipaar Tamperesse, kus külastatakse tehnikaülikooli ja endisesse tekstiilitehasesse loodud Vapriikki muuseumi.

Riigivisiidil osalevad lisaks presidendipaarile haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo. Presidendiga on kaasas ligi 50 ettevõtjat.

President Kaljulaid külastas Soomet esimest korda 2016. aasta oktoobris. Tookordne töövisiit oli presidendina tema esimene välisvisiit. President Niinistö oli riigivisiidil Eestis viimati 2016. aasta maikuus.

Kommentaarid
(Külastatud 735 korda, 1 külastust täna)